Erover blijven praten en schrijven

Boekpresentatie met Anna Krijger in Culemborg.

We moeten erover blijven praten en schrijven. Dat was heel kort de boodschap van Anna Krijger, journalist en schrijver van het boek ‘Hipsters, baarden, martelaren. Ontmoetingen in Israël en Palestina’. In dit boek portretteert ze heel verschillende Israëli’s en Palestijnen die vertellen over hun ervaringen en opvattingen. De portretten worden afgewisseld met achtergrondinformatie, historie en persoonlijke ervaringen. Vrijdagavond 20 april was Anna Krijger, op uitnodiging van de Culemborgse werkgroep Plant een Olijfboom, te gast in boekhandel Tomey op de Markt van Culemborg.

Great Return March

Het dodenaantal onder de Palestijnen die meedoen aan de Great Return March is intussen opgelopen tot 47, terwijl er in totaal meer dan 4000 gewonden zijn gevallen. Op vrijdag 20 april, de vierde vrijdag van protest, zijn er 4 Palestijnen door het Israëlische leger gedood. Onder hen Mohammed Ibrahim Ayyoub, een 15-jarige jongen uit Jabalia, Noord-Gaza. Onder de slachtoffers bevinden zich demonstranten, kinderen, journalisten en ook hulpverleners.

In Memoriam Margriet Teders bos

Afgelopen dinsdag, 13 februari, overleed de altijd strijdbare en standvastige Margriet Teders op bijna 92 jarige leeftijd. José van Leeuwen initieerde het idee om voor Margriet Teders olijfbomen in Palestina te laten aanplanten. En al veel mensen hebben ondertussen een olijfboom in haar naam gesponsord. De olijfbomen zullen in het volgende plantseizoen bij elkaar worden geplant als een bos. Er zal dan in overleg met de nabestaanden ook een speciale plaquette in memoriam aan Margriet Teders geplaatst worden.