Planten Tegen Onrecht - “solidariteit” (deel 2)

Tijdens de bijeenkomst Planten Tegen Onrecht werd het verhaal vertelt van 1100 foute bomen en een verzetsheld, het verhaal van een Palestijns dorpje dat verstikt wordt door een outpost (begin van een illegale Israëlische nederzetting) en over 1100 rechtvaardige bomen. Eerder schreven we over de bijdrage van Erik Ader. In dit tweede deel lees je over het dorpje Far'ata en ook wat wij kunnen doen om de Palestijnen te steunen. 

Planten Tegen Onrecht - “inspirerend”

Planten Tegen Onrecht werd op 19 maart 2017 door Plant een Olijfboom georganiseerd. Een bijeenkomst waarin Erik Ader spreekt over het project waarin hij 1100 sponsorde aan het Palestijnse dorp Far'ata, en rechtvaardigheid zoekt voor naaldbomen die door het Joods Nationaal Fonds over het Palestijnse Bayt Natiff zijn geplant ter nagedachtenis van zijn vader, de verzetsheld Bastiaan Jan Ader.

Kom nu in actie tegen de nieuwe landroofwet

Israël heeft recent een nieuwe wet aangenomen die het afnemen van Palestijns privé land legaliseert. Door deze ontwikkeling ziet het er slechter uit voor de Palestijnen. Maar er zijn nog steeds genoeg redenen om hoop te houden en er is des te meer reden om door te gaan in de strijd om rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en het houden van hoop op een betere toekomst. Doe je mee? 

Lezing en ontmoeting: 'Planten Tegen Onrecht'

Wij zijn verheugd je uit te nodigen voor ons event 'Planten Tegen Onrecht'. Oud-ambassadeur Erik Ader spreekt deze zondagmiddag over de 1100 olijfbomen die hij sponsorde in naam van zijn vader en tevens verzetsheld, Ds. Bastiaan Jan Ader. Esther van Plant een Olijfboom vertelt over het dorp Far'ata waar de olijfbomen geplant werden en Arie de Bruin van de dichtbundel 'Je bent er geweest' laat zijn gedichten en gitaarspel horen. Naderhand is er ruim de tijd om te borrelen en elkaar te ontmoeten.