Confiscatiedreiging voor goed verzorgde olijfbomen in Al-Walaja

Jarenlang hebben de Palestijnse inwoners van Al-Walaja hun terrassen met olijfbomen goed verzorgd. Zo goed, dat het land nu tot 'natuurgebied' wordt verklaard en onder het mom van gemeenschapsbelang wordt geconfisqueerd. Op een deel van het land zal de muur worden gebouwd.

Twee weken geleden hingen militairen posters op in het dorp Al-Walaja, ten zuiden van Jeruzalem. Met deze posters werd een order aangekondigd om het land in beslag te nemen ten behoeve van de verdere bouw van de muur.

Volgens de werkplannen wordt de bouw van de muur voor het einde van dit jaar afgerond. Uit de aankondiging is niet op te maken welk land precies in beslag genomen zal worden. Inwoners van Al-Walaja die dit willen weten moeten naar het kantoor van de ‘Israel Land Authority’ in Jeruzalem. Dit is problematisch aangezien de overgrote meerderheid van de inwoners van Al-Walaja, als inwoners van de Westelijke Jordaanoever, geen toestemming hebben of kunnen krijgen om naar Jeruzalem te gaan.

Lees het Engelstalige artikel via Haaretz