Plant een Olijfboom bij ...

Bij Kudûs Bilinci Hollanda

Op 4 april organiseerde Kudûs Bilinci Hollanda (‘Bewustzijn van Jeruzalem Nederland’) een seminar in SkyPalace in Amsterdam. Een volle zaal met ongeveer 150-200 mensen. De voertaal van de avond was Turks, maar Plant een Olijfboom mocht toch in het Nederlands komen vertellen over het werk dat we doen.

Kudûs Bilinci Hollanda is niet aan een stichting of beweging verbonden. Maar is een groep van zeven jongeren die door een reis naar Palestina & Israël zo geïnspireerd raakten dat zij besloten om een seminar te organiseren met als thema "bewustzijn over de Palestijnse kwestie". Binnen de Turkse gemeenschap waren direct mensen die wilden helpen met een donatie of door iets gratis of met korting te geven of doen. De jongeren hebben zich vrijwillig heel hard ingezet en hebben een fantastische avond georganiseerd.

Esther sprak over reizen naar de Bezette Palestijnse gebieden en waarom het juist zo belangrijk is om zelf te gaan zien en ervaren. We gingen wat de diepte in met de Ottomaanse wet, die Israel gebruikt om land van Palestijnen te confisqueren. En bespraken het belang van het aanplanten van olijfbomen op Palestijns land om het zo te beschermen tegen inname door de staat Israel. Er is nog veel meer verteld, als je ook een keer bij een presentatie wilt zijn om het hele verhaal te horen, houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

Het was een mooie avond met bijzondere ontmoetingen. We waren niet alleen gevraagd om over het werk te praten maar ook over onze persoonlijke motivatie. Voor veel mensen in de zaal zou het geloof een drijfveer kunnen zijn, maar voor veel actieve mensen bij Plant een Olijfboom speelt geloof geen rol. De hoofdspreker zei naderhand "jullie zijn geen moslims, maar wij zijn broeders en zusters"!

Niet alleen Plant een Olijfboom was deze avond te gast. Ook Vereniging Palestijnse Jongeren In Nederland waren aanwezig. Zij hebben de Muur nagemaakt. Een belangrijke reminder dat de echte muur zo snel mogelijk weg moet. Simon Vrouwe was aanwezig met zijn fiets en foto's die hij ieder weekend op de Dam toont.

Super veel dank aan de jongeren van Kudûs Bilinci Hollanda dat ze ons hebben uitgenodigd voor dit evenement. Samen met Harrie en onze nieuwe vrijwilliger Astrid was het hartstikke leuk bij de stand. Er zijn deze avond maar liefst 53 bomen gesponsord, geweldig!

 

Bij Ontdek Palestina

"Ontdek Palestina" was een bijzondere avond bij Love & Peas in Den Haag op maandag 11 april. Bestuurslid Geeske vertelde over haar eigen ervaringen in Palestina. Daarmee illustreerde ze waarom het zo belangrijk is om zelf te gaan zien en ervaren. Er was een kleine groep mensen en er hing een leuke sfeer.

Op deze avond was Plant een Olijfboom bij de eerste échte Ontdek Palestina-avond in Love & Peas in Den Haag. Na een pilot-versie organiseerde Palestine Link dit evenement in het teken van reizen naar Palestina. De beste manier om te leren, te begrijpen en te ontdekken is om zelf te zien, doen en ervaren in Palestina. Plant een Olijfboom vertelde over de mogelijkheden die er zijn om met ons op reis te gaan. Wil je ook mee op reis? Kijk dan meteen op de reispagina.