Kolonisten bulldozeren Palestijns land

Bulldozers van Israelische kolonisten hebben zondagochtend 22 mei 2016 Palestijns land verwoest ten zuiden van Nablus en ten oosten van Salfit. In het noorden van de Westelijke Jordaanoever.

Er zijn veel berichten over landvernielingen in dit gebied. Er worden nederzettingseenheden gebouwd buiten de bestaande nederzetting Shvot Rahel. Ook het Palestijnse land rondom de illegale nederzetting Ge’olat Zion werd verwoest volgens ooggetuigen. En Palestijnen van het dorp Deir Ballout zeggen dat er verwoestende operaties gaande zijn rondom de Leshem nederzetting, waar de Israelische overheid slechts twee dagen eerder toestemming voor gaf.

Onderzoeker Khadel Ma’ali zegt dat deze operaties dagelijks plaatsvinden op tientallen plekken op de de Westoever. Vooral rondom de plaats Salfit, waar 24 illegale Israëlische nederzettingen uitgebreid worden.

Ma'ali wijst erop dat deze nederzettingen in strijd zijn met de Vierde Geneefse Conventie, die bezettende machthebbers niet toestaat particuliere eigendommen te vernielen of burgers van het bezette land te verdrijven.

Land wordt minder snel geconfisqueerd of vernield wanneer Palestijnse boeren olijfbomen planten op hun land met behulp van internationale sponsoren. Volgens onze Palestijnse partner staan zo'n 90-95 procent van alle 121.000 bomen nog steeds die via de "Houd Hoop Levend campagne" zijn aangeplant.

Steun de Palestijnen, plant een olijfboom.

Bron en beeld: Palestine News Network (origineel bericht)