Kolonisten vernielen opnieuw honderden olijfbomen met bulldozers

Beeld: Ma'an News Agency

Beeld: Ma'an News Agency

Israëlische kolonisten hebben woensdagochtend onder bescherming van het leger honderden olijfbomen met bulldozers ontworteld. Dit gebeurde in het dorp Iskaka, in het gouvernement Salfit dat ligt tussen Nablus en Ramallah.

Er wordt op de Westoever, en vooral in Salfit, de laatste tijd veel landbouwgrond geruimd voor de uitbreiding van de 24 nederzettingen in het gebied. Iskaka heeft verschillende landconfiscaties meegemaakt door de jaren heen voor de bouw van nederzettingen, checkpoints, outposts (begin van een nederzetting), wegen en de muur. Ongeveer vijf procent van Iskaka werd geconfisqueerd voor de stichting van nederzetting Ariel, de twee-na-grootste nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Lees het uitgebreide artikel in het Engels op Ma'an News Agency.

Bron en beeld: Ma'an News Agency