Afscheid van Kristel en Brechtje

De tijd was daar, het moment om afscheid te nemen van Kristel en Brechtje als coördinatoren van de campagne. Met pijn in het hart, en als we hadden kunnen kiezen waren ze nog heel lang bij ons gebleven. Maar met het aangaan van de nieuwe stichting kozen we ook om de campagne voort te zetten met een aanzienlijk lager budget, waardoor het aanhouden van betaalde krachten op dit moment helaas geen optie is. Niet gevreesd, Plant een Olijfboom gaat samen met een heleboel vrijwilligers vol energie verder. Maar daar gaat dit artikel niet over, terug naar Kristel en Brechtje!

Brechtje en Kristel laten een goed opgebouwde campagne en een sterk netwerk van belangstellenden en vrijwilligers na, waarop Plant een Olijfboom vol vertrouwen verder kan bouwen. Kristel werd in 2008 coördinator van de Olijfbomencampagne. Hoe dit allemaal ging en was beschrijft zij in haar afsluitende blog. Kristel heeft haar stempel onwijs gedrukt op de campagne en een fantastische basis gelegd.

 Brechtje en andere fietsers tijdens de Benefiets

Brechtje en andere fietsers tijdens de Benefiets

Tijdens het eerste zwangerschapsverlof van Kristel zorgde Brechtje dat de campagne goed gecoördineerd voort bleef gaan. Het was mogelijk voor Brechtje om na het verlof van Kristel een rol te blijven spelen als coördinator in Nederland en nam het volledige coördinatorschap weer over tijdens de verwachting van Kristels tweede kindje. Brechtje organiseerde onder andere de Benefiets, waarbij mensen vrijwillig op de fiets stapten om geld in te zamelen voor de Olijfbomencampagne. Ze ging op tour met Muhanad, de Palestijnse coördinator van de Olijfbomencampagne in Palestina en zorgde dat hij op veel plekken kon spreken.  

Brechtje en Kristel met het certificaat voor hun olijfboom

Het bestuur organiseerde een afscheid bij de Molen in Utrecht. Mensen die een belangrijke rol speelden voor Kristel en Brechtje in hun tijd als coördinatoren waren uitgenodigd en de aanwezigen schreven iets moois voor hen op een kaart. Ook het afscheid is een mijlpaal, al niet een leuke, desalniettemin een moment om bij stil te staan. De kracht van de werkzaamheden van Kristel en Brechtje markeren wij met het in de grond zetten van een olijfboom voor ieder van hen. Een boom die voor hen groeit als vrucht van hun werkzaamheden en met hoop op een goede toekomst. Wij wensen Kristel en Brechtje veel goeds voor hun toekomst en hopen elkaar nog vaak tegen te komen, meiden bedankt!

 Bestuur en coördinatoren

Bestuur en coördinatoren