500 olijfbomen vernield door het Israëlische leger

Een vreselijke strop voor landeigenaren in het district Hebron. Het Israëlische leger vernielde daar op 26 januari 2017 met drie bulldozers vijfhonderd olijfbomen van meer dan veertien jaar oud, het voornaamste inkomen van verschillende families.

Foto: Ma'an niewsagentschap

Een nare ontdekking, want geen enkele waarschuwing in de vorm van een militair order werd vooraf gegeven. Wel is duidelijk dat Israël dit land wil hebben, waardoor de landeigenaren al langere tijd verwikkeld zijn in rechtszaken om hun land te behouden. Faisal Moussa al-Hroub zegt dat zij echter nooit zelf zullen vertrekken en doen wat ze kunnen. Deze standvastigheid heet 'sumud' in Palestina. En wij hopen samen met jullie boeren zoals al-Hroub te helpen hun land gecultiveerd te houden met gesponsorde olijfbomen.