Lezing en ontmoeting: 'Planten Tegen Onrecht'

Erik Ader

Wij zijn verheugd je uit te nodigen voor ons evenement 'Planten Tegen Onrecht'. Oud-ambassadeur Erik Ader spreekt deze zondagmiddag over de 1100 olijfbomen die hij sponsorde in naam van zijn vader en tevens verzetsheld, Ds. Bastiaan Jan Ader. Misschien las je er eind november 2016 al over in de krant. 

De olijfbomen werden geplant in het Palestijnse dorpje Far'ata op de Westoever, waar Esther van Plant een Olijfboom meer over zal vertellen. Arie de Bruin van de dichtbundel 'Je bent er geweest' laat zijn gedichten en gitaarspel horen. En naderhand is er ruim de tijd om te borrelen en elkaar te ontmoeten.

Achtergrond

Op 20 november 1944 werd Bastiaan Jan Ader gefusilleerd door de Nazi’s voor zijn bijdrage aan het verzet, waarbij ruim 200 joodse medelanders werden gered. Ds. Ader werd door het Joods Nationaal Fonds geëerd met 1100 naaldbomen, die, zo bleek later, over het Palestijnse Bayt Nattif werden geplant. Erik Ader vraagt aandacht voor dit onrecht. Hij sponsorde ter compensatie 1100 olijfbomen via Plant een Olijfboom en organiseerde i.s.m. Zochrot een ceremonie in Bayt Nattif. Rondom 20 november verschenen in verschillende artikelen in nationale en internationale media (Trouw, NOS, Haaretz, Middle East Eye e.a.). Zondagmiddag 19 maart spreekt Erik Ader voor het eerst publiek in Nederland over zijn ervaringen in Palestina en deelt hij het verhaal van zijn vader.

Esther en Erik planten samen een olijfboom

Meer informatie

Wees welkom! Gratis toegang, maar beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan. 

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen of een e-mail te sturen naar [email protected] met de informatie die je anders via het formulier door zou geven. 

Zondag 19 maart 2017
Inloop 14:30u, aanvang 15:00u, einde 18:00u
Locatie: YWCA, F.C. Dondersstraat 23, Utrecht

Houd updates in de gaten via het Facebook-event, laat je vrienden weten dat je gaat en nodig ze allemaal uit.

Hier vind je het artikel: "1100 olijfbomen geplant voor Nederlandse verzetsheld én Palestijns dorp"

Arie de Bruin tijdens 'Je bent er geweest' georganiseerd door steungroep Culemborg

 

Aanmelden

Ik meld me aan voor Planten Tegen Onrecht op 19 maart

Stuur me de nieuwsbrief en houd me op de hoogte! *
 

Routebeschrijving

Klik hier voor een routebeschrijving naar het Mary Bargerhuis van de YWCA.

NB: Er is deze dag een marathon Utrecht. Dit zou geen invloed moeten hebben, houd er echter rekening mee, we zullen ook eventuele updates over gewijzigde routes op onze website en deze event-pagina plaatsen zodra bekend.