Fototentoonstelling ''Palestina Anders Belicht'' in Enschede

Van 4 t/m 23 november is in Enschede in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat (tijdens openingsuren) de fototentoonstelling ''Palestina Anders Belicht''. 

033FotoEnschedeN.jpg

Deze expositie van de Palestijnse fotografen Vivien Sansour en Elias Halabi alsmede Klaas van Huizen (NL) toont het dagelijkse leven op de Westoever in Palestina, een van de gebieden die 50 jaar geleden door Israël werd bezet. De fototentoonstelling wordt georganiseerd door de Palestina Werkgroep Enschede met medewerking van Plant een Olijfboom.

Zaterdagmiddag 4 november (14:00 uur) is de opening. Er zal dan live een skypeverbinding met Palestina zijn. Tevens is er een inleiding door oud-ambassadeur Erik Ader, zoon van oud-verzetsstrijder ds. Bastiaan Jan Ader. En zal Harrie van Plant een Olijfboom spreken.

Zaterdagmiddag 11 november (14:00 uur) houdt dr. Egbert Harmsen/Leiden in dezelfde bibliotheek een inleiding over '100 jaar Balfour Declaration', de verklaring die ten grondslag ligt aan de stichting van de staat Israël in 1948. Entree 3 euro (incl koffie/thee).

Maandagavond 13 november (19.30 uur) wordt de film The Lemon Tree (2008) vertoont in de bibliotheek, met nagesprek. Entree 3 euro (incl koffie/thee).

Zie verder: Palestina Anders Belicht