Lezing Johan Feitsma na Plukreis 2017

Van 14 tot 23 oktober brachten 70 internationale activisten een tien-daags bezoek aan Palestina inclusief olijvenpluk uit solidariteit met de Palestijnse boeren. Deze boeren hebben door de situatie vaak veel olijfbomen verloren en bovendien worden ze bij de oogst vaak lastig gevallen door de kolonisten uit de nederzettingen die zich heel vaak in de buurt bevinden van hun olijfgaarden. Eén van de deelnemers aan deze Plant een Olijfboom-reis was Johan Feitsma, bestuurslid van Stichting Groningen-Jabalya, en gepensioneerd boer uit Grijpskerk. Hij zal dinsdag 19 december verslag doen, ondersteund door beelden, van de reis die veel indruk op hem heeft gemaakt ondanks dat hij al vaker bij de boeren in het gebied op bezoek is geweest. In 2002 verbleef hij bijvoorbeeld drie maanden in Palestina als waarnemer namens United Civlians for Peace en bezocht met zijn achtergrond als akkerbouwer veel boeren. In 2014 publiceerde hij een boek met zijn verslag van dit verblijf onder de titel 'Olijfboom achter de Muur'.

Tijdens de Plukreis werd Johan Feitsma geinterviewd door het Palestijnse televisienetwerk 'PNN'. Bekijk hier de beelden, vanaf 2:02 is Johan te zien en horen.

 

Lezing solidariteitsbezoek aan Palestina door Johan Feitsma

Datum: dinsdag 19 december
Locatie: Buurtcentrum Poortershoes, Oosterweg 13, 9724 CA Groningen, zaal Tweede Kamer
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Toegang is gratis, er wordt geld ingezameld voor de medische partnerorganisatie van Stichting Groningen-Jabalya, de Palestinian Medical Relief Society (PMRS). Een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Groningen-Jabalya.