Kom zaterdag naar de Palestijnse Europese Conferentie

Zaterdag 15 april vindt in de Doelen in Rotterdam de 15e Palestijnse Europese Conferentie plaats. Deze conferentie is een event voor Palestijnse vluchtelingen in de diaspora en richt zich op het recht op terugkeer. 

Esther van Plant een Olijfboom zal spreken tijdens de conferentie, en men kan een boom sponsoren bij de stand in de lounge. Kom naar de conferentie en loop ook even bij onze stand langs! Iedereen is welkom, meld je gratis aan.

De Palestijnse Europese Conferentie heeft in voorgaande jaren plaatsgevonden in Parijs, Berlijn, Wenen, Brussel, Milaan en Kopenhagen. Het thema dit jaar is "Het onbetwistbare recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen naar hun geboorteland" en er wordt aandacht gegeven aan alle infame jubilea voor 2017. Zo is het dit jaar:

100 jaar sinds de Balfour-verklaring. Balfour was de Britse minister van Buitenlandse Zaken die in 1917 namens Groot-Brittannië steun uitsprak voor de plannen van de Zionistische Federatie voor 'een nationaal tehuis voor het Joodse volk'.

70 jaar sinds het verdelingsplan van de VN. In dit plan werd het grondgebied van Palestina (door de VN) verdeeld tussen de Joodse en de niet-Joodse bevolking.

50 jaar sinds de militaire bezetting van de Westelijke Jordaanoever, inclusief Jeruzalem.

Hieronder vind je de folder van de Palestijnse Europese Conferentie 2017 en een video met de uitnodiging voor de conferentie.