Europese Palestijnen laten olijfbomen in Palestina planten

Zaterdag, 15 april, vond in de Doelen in Rotterdam de 15e Europese Palestijnse Conferentie plaats. Duizenden Palestijnen die nu als vluchteling in Europa wonen kwamen bij elkaar voor ontmoeting, debatten, lezingen, films, dabke, muziek, heerlijk eten en nog veel meer. Het is belangrijk dat Palestijnen in de diaspora elkaar ontmoeten om samen te reflecteren op hun thuisland en terugkeer. 

Plant een Olijfboom tijdens het Engelse programma

Plant een Olijfboom tijdens het Engelse programma

Solidariteit

Ook Plant een Olijfboom was erbij, in solidariteit met de Palestijnse vluchtelingen en om over het werk te vertellen. Van ’s morgens tot ’s avonds hebben zeven fantastische vrijwilligers mensen verteld over het sponsoren van olijfbomen en verkochten zij Palestijnse spulletjes. Veel mensen vonden het tof om te horen over het werk van Plant een Olijfboom om het land te beschermen tegen confiscatie. Veel Palestijnen besloten ook een olijfboom te sponsoren waardoor er 35 olijfbomen kunnen worden aangeplant in het komende plantseizoen.

Media

DSC_0602.JPG

Tijdens de conferentie heeft Plant een Olijfboom een paar interviews gegeven. Het Engelse PressTV was benieuwd waarom we aanwezig waren. Vooralsnog hebben we de uitzending niet online kunnen vinden, dus mocht je hem zien, tip ons! Ook WNL radio kwam voorbij en stelde Esther live in de uitzending een paar vragen. Later bleek dat zij naar de conferentie waren gekomen met Bart Schut van het Nieuw Israëlitisch Weekblad om de conferentie als een Hamas-conferentie te framen en de Linkse partijen te betichten anti-Israël te zijn. Goed dat de luisteraars van dit programma ook even over Plant een Olijfboom hebben kunnen horen. Bij vertrek zei Bart Schut dat “niemand iets tegen het planten van bomen kan hebben” en wenste WNL reporter Linda Geerdink ons veel succes omdat het een mooi project is. Daar zijn we het helemaal mee eens. Sponsor dus vandaag speciaal in deze gedachte van Bart en Linda een olijfboom voor Palestina!

 

Bekijk hieronder de prachtige foto’s van de dag