#OlijfboomChallenge

Ramadan: een tijd van bezinning, delen en solidariteit. Wil jij Palestina helpen deze Ramadan? Doe de Olijfboom Challenge. 

Alsof de Ramadan deze zomer nog niet uitdagend genoeg is dagen wij je uit om er een bijzondere Ramadan van te maken door Palestina concreet te helpen aan olijfbomen. De olijfbomen helpen de boer op zijn of haar land te blijven, en laat hen zien niet vergeten te worden. Daarbij helpt de opbrengst van de olie, het hout en de olijven de boer in zijn of haar bestaan.

OK! WAT KAN IK DOEN?

Neem de Ramadan Challenge aan: verzamel in dertig dagen dertig gesponsorde olijfbomen in je omgeving √©n, voor de echte uitdagers: daag anderen uit via een filmpje op social media. Je kunt mensen vragen je te helpen via social media, op je werk, tijdens de iftar of waar je maar wilt. 

Het doel van de Ramadan actiegroep van Plant een Olijfboom is om 1000 olijfbomen gesponsord te krijgen. Als iedereen zorgt voor 30 bomen gedurende de maand ramadan, dan zijn we er zo!

PALESTINA

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om Palestina. Het Palestijnse land wordt nog altijd bezet en gekoloniseerd. Palestijnen worden met en zonder aanklacht in de gevangenis gezet. Veel mensen zijn gedood of leven met een handicap. Palestijns land wordt afgenomen voor de bouw van de illegale nederzettingen en de muur. Mensen worden dagelijks vernederd bij de checkpoints. En de lijst van onrecht gaat door. Dat moet stoppen!

Door te lezen, filmpjes te kijken of de situatie met eigen ogen te zien via een reis, kun je beter begrijpen wat er aan de hand is, en het ook weer beter uitleggen aan anderen. Neem een kijkje op deze website zodat je goed kunt uitleggen wat de kracht is van deze olijfboom voor het levend houden van hoop en het behouden van het Palestijnse land voor de Palestijnen.

In mijn taxi kun je tijdens de Ramadan een olijfboom sponsoren, Ramadan Challenge aangenomen!
— Osman, Amsterdamse taxi-chauffeur
Tip: een olijfboom als Eid ul-Fitr cadeau