Kolonisten vernielen 43 olijfbomen, VN registreerde 85 incidenten dit jaar

 Foto: activestills.org

Foto: activestills.org

Vrijdag 8 september, werden in de Paletsijnse stad Nablus, 43 olijfbomen ontworteld en omgezaagd door Israëlische kolonisten. De bomen waren eigendom van Ghassan Daghlas, een bewoner uit de wijk al-Sawiya.

Er was vooralsnog geen woordvoerder van de Israëlische politie beschikbaar voor commentaar, zo bericht het Palestijnse Ma’an nieuwsagentschap.

Israëlische kolonisten vernielen routinematig olijfbomen die het eigendom zijn van Palestijnen op de Westoever. Zij proberen Palestijnen op deze manier te intimideren tot het verlaten van het gebied, onderwijl ze met deze verwoestingen het inwoners onmogelijk proberen te maken te voorzien in hun levensonderhoud. Tot nu toe heeft de VN 85 incidenten geregistreerd waarbij Israëlische kolonisten Palestijnse eigendommen hebben vernield of schade hebben toegebracht.

Nederlandse sponsoren helpen Palestijnse boeren om hun land opnieuw te beplanten. Zo tonen zij solidariteit en houden zij de hoop op een betere toekomst levend.

 
 
 Foto: activestills.org

Foto: activestills.org