Wereldkinderen in Amersfoort

20180115_172430.jpg

Vandaag, morgen en woensdag vindt aan de Hogeschool Amersfoort (HUA) het congres ‘Wereldkinderen’ plaats. Plant een Olijfboom is met een stand aanwezig in een bijzonder mooi aangeklede expositie ruimte. Vrijwilligers van Plant een Olijfboom zijn er om met de studenten Pedagogiek in gesprek te gaan en hen uit te nodigen mee op reis te gaan. Veel studenten zijn geïnteresseerd in het leven van de Palestijnen onder bezetting of komen voor het eerst in aanraking met het onderwerp, de beste manier om echt te begrijpen wat de impact van de bezetting door Israël op het Palestijnse leven is, is door het zelf te gaan zien. Plant een Olijfboom biedt vijf reizen aan waarmee dat kan.

Daarnaast biedt Plant een Olijfboom ook handelingsperspectief. Studenten en docenten kunnen een olijfboom in hun naam aan laten planten op het land van een Palestijnse boer(in), een teken van geweldloos verzet tegen de voortdurende landconfiscatie door Israël en een manier om de boeren te laten weten dat zij er niet alleen voor staan.

Naast Plant een Olijfboom zijn er diverse stands te vinden en is ook de foto-expositie Palestina Anders Belicht te zien. Er worden vele films vertoont en workshops gegeven. Ook zijn er enkele lezingen. De thema’s zijn: Palestina; Kunst en creativiteit; Vluchtelingen en hun kinderen; en Mensenrechten en met name kinderrechten. Lees meer over het congres Wereldkinderen.

Plant een Olijfboom is verheugd dat dit congres voor de eerste maal plaatsvindt aan de HU en wenst de organisatoren veel succes! We hebben zin in de komende twee dagen en zeggen alvast “graag tot volgend jaar!"

photo_2018-01-15_22-01-49.jpg