Olijfboomgaard met 56 bomen voor de Palestijnse Filmdag

Filmdag

Filmdag

Van 2012 t/m 2016 werd jaarlijks de Palestijnse filmdag "Met het oog op Palestina" georganiseerd, eerst in Hilversum en daarna in Utrecht. Voor initiatiefnemers Jan van Heereveld en Jules Sol werd het tijd om na vijf succesvolle edities het stokje over te geven. Tot tweemaal toe werd in de afgelopen twee jaar een nieuwe werkgroep aangesteld, maar helaas is het uiteindelijk niet gelukt om de doorstart te realiseren.

Financiën

In 2016 vroeg de Filmdag voor het eerst donaties aan enkele organisaties en aan alle sympathisanten van de Filmdag om vriend te worden voor 10 euro. Na financiering van de Filmdag in ‘t Hoogt bleef er nog een positief saldo over dat zij nu doneren aan twee organisaties die werken in Palestina. Plant een Olijfboom mag een olijfboomgaard aanplanten en de Hope Foundation van Ingrid Rollema krijgt een bijdrage voor de organisatie van zomerkampen in Noord Gaza.

Plant een Olijfboom

Jan en Jules, samen met Brechtje en Dina willen graag kiezen voor Plant een Olijfboom omdat “we ons min of meer schatplichtig voelen aan hen vanwege het feit dat wij door de plukreis in 2011 op het spoor gezet zijn om de Palestijnse filmdag te organiseren”.

Wij van Plant een Olijfboom hebben de Filmdag met het oog op Palestina enorm gewaardeerd. De Filmdag werd een begrip: de Palestijnse zaak stond een dag lang centraal: had een informatief, een netwerk- en een wervingsfunctie. Ontzettend jammer dat het niet meer plaats gaat vinden. Alle lof voor de Filmdag en in het bijzonder initiatiefnemers Jan en Jules. Met deze olijfboomgaard steunt de Filmdag nogmaals een Palestijnse boer(in). Er zullen 56 olijfbomen aangeplant worden.

 
 
Jules Sol tijdens de Filmdag

Jules Sol tijdens de Filmdag

Jan van Heereveld

Jan van Heereveld

Foto’s: Anja Meulenbelt