Palestijnse boer omgekomen door dodelijke raketaanval in Gaza

boer in gaza.jpeg
Vader van Khalid al-Sultan rouwt in het ziekenhuis Bron: REUTERS/Ahmed Zakot

Vader van Khalid al-Sultan rouwt in het ziekenhuis Bron: REUTERS/Ahmed Zakot

Khalid Riyad al-Sultan (26 jaar) werkte dinsdagochtend op zijn land in Noord Gaza toen Israëlische gevechtsvliegtuigen raketten op het land afvuurden. De jonge boer kwam hierbij om het leven. Een andere Palestijn raakte gewond, zo meldt de Arabische website Quds Press International News Agency.

Escalatie

In de afgelopen dagen zijn veel burgerdoelen gebombardeerd door het Israëlische leger. Ook vanuit de Gazastrook worden veel raketten naar Israël afgevuurd. De militaire eenheden van Hamas en andere facties reageren hiermee op een militaire operatie van een Israëlische elite eenheid die zondagavond de Gazastrook undercover binnendrong. Het doel van deze operatie blijft ‘geheim’, redenen die genoemd worden in verschillende media lopen uiteen tussen het ‘inwinnen van informatie’ tot ‘het liquideren van een Palestijnse commandant’. Nour Baraka, adjunct-commandant van de militaire vleugel van Hamas ‘Ezzeddin al-Qassam Brigades’ werd tijdens deze operatie vermoord. Bij het terugtrekken werd de Israëlische elite eenheid ondersteund door de Israëlische luchtmacht die met apaches uit de lucht schoten. Daardoor kwam het aantal dode Palestijnen die avond op zeven. Een Israëlische commandant werd ook gedood toen hij in Gaza de missie uitvoerde.

Sinds zondag kwamen in totaal veertien Palestijnen in Gaza om het leven. Alle slachtoffers op maandag en dinsdag waren tussen de 20 en 29 jaar oud. Een burger kwam om het leven door een raket uit Gaza, hij was een Palestijn uit Hebron. Ook raakte een raket een Israëlische militaire bus waarbij een soldaat zwaar gewond raakte.

Zoveel mogelijk schade

Israël lijkt zoveel mogelijk schade aan te willen richten in de Gazastrook. In het verleden zijn oorlogsmisdaden door Israël straffeloos gebleven. Ondertussen zijn er meer dan honderd doelen gebombardeerd in Gaza, waarbij Israël opnieuw verschillende oorlogsmisdaden pleegt zoals aanvallen op media en burgers, waaronder:

1. Al Aqsa televisiestation

Plek waar het al Aqsa televisie station stond

Plek waar het al Aqsa televisie station stond

2. Apotheek

Voor

Voor

Na

Na

3. Peuterspeelzaal

Voor

Voor

Na

Na

4. Al Amal hotel (plek voor bruiloften, feesten)

photo_2018-11-13_17-34-39.jpg
photo_2018-11-13_18-01-43.jpg

5. Hogeschool (University college of applied science)

photo_2018-11-13_17-58-30.jpg

6. Al-Rahma gebouw

al rahma.jpg

7. Huis van de familie al-Naji in Gaza stad

8. Huis van de familie al Braim in Khan Younis

9. Huis van Mohamed Zuhair in Rafah

 

Staakt het vuren

Hamas leiders riepen Israël op tot een staakt het vuren. Dinsdagmiddag werd via verschillende Arabische en Israëlische media naar buiten gebracht dat een wankel staakt het vuren zou zijn bereikt. Israël houdt een slag om de arm en zegt het aan te willen kijken.