Kerst in Bethlehem

Op zaterdagavond 1 december zijn de lichtjes van de kerstboom op het Geboorteplein in Bethlehem aangestoken. ‘‘Met geluk en hoop, openen wij onze harten en verlichten we vanavond samen deze kerstboom,’’ aldus de Palestijnse minister-president Rami Hamdallah, die aanwezig was die avond. Ook werd de jaarlijkse kerstmarkt deze dag geopend. Hier zijn kraampjes te vinden die allerlei lekkernijen, decoraties en ook olijfhoutproducten verkopen.

 
493114C.jpeg

Met Kerst in Palestina

Wil jij deelnemen aan de festiviteiten in de kerstperiode en daarnaast diverse excursies maken naar belangrijke steden zoals Hebron, Jeruzalem, Ramallah en Jericho? Geef je dan op voor de Kerstreis.

 
IMG_7121.jpg

Een olijfboom onder de Kerstboom

Ook dit jaar worden weer veel cadeaus gegeven met Kerst. Een olijfboom is een dubbel goed cadeau. De ontvanger krijgt een certificaat en zijn of haar naam op een plaquette bij de olijfboom in Palestina. De boom steunt een Palestijnse boer, een cadeau twee mensen blij.

 

Het ’aansteken’ van de lichtjes in de Kerstboom is ieder jaar een grote happening.

 
 

Bronnen, foto’s en video’s: Ma’an Nieuwsagentschap: Christmas Market & Tree Lighting