3 maart: Plant-een-Olijfboom-dag in Utrecht (meld je aan!)

Op zaterdagmiddag 3 maart 2018 organiseren we de jaarlijkse Plant-een-Olijfboom-dag voor alle vrijwilligers en betrokkenen van Plant een Olijfboom. Het wordt georganiseerd in de YWCA, F.C. Donderstraat 23 te Utrecht.

Vorig jaar

Vorig jaar

Heb je altijd al een steentje bij willen dragen maar weet je niet hoe? Dan is dit dé mogelijkheid om betrokkenen en vrijwilligers van Plant een Olijfboom te zien, te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

De dag staat in het teken van het bieden van handelingsperspectief, inspiratie en interactie. Een mooie mogelijkheid om elkaar weer te zien, te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

We starten de dag met een gezamenlijke lunch. Deze staat klaar vanaf 12.00 uur. Het bestuur heet iedereen welkom om 14.00 uur.

Na het welkom horen we het verhaal van Johan Feitsma over de meest recente Plukreis. Johan is al vaker in Palestina geweest en kan ons ook vertellen over veranderingen in de afgelopen jaren. Voor vragen en opmerkingen is natuurlijk ook tijd ingericht.

In het daaropvolgende onderdeel horen we drie inspiraties om je in te zetten als vrijwilliger, of andere mensen te motiveren voor dit doel. Harrie (bestuur Plant een Olijfboom) legt uit over het Palestina-spel: een mooi instrument om betrokkenheid bij mensen te creëren. We horen hoe het in te zetten is en voor wie het interessant is. Marijke (vrijwilliger) geeft met haar jarenlange ervaring tips over manieren om je vrijwillig in te zetten en hoe je jezelf gemotiveerd houdt. Tot slot licht Hazem toe dat Plant een Olijfboom een nieuw project op wil zetten in Gaza. Hazem komt uit Gaza en kan ons goed informeren. Voor het project zijn specifieke vrijwilligers nodig!

Na de drie pitches is er gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te delen. Zo komen we gezamenlijk tot meer slagvaardigheid.

Tot slot hebben we Filmdag met het oog op Palestina uitgenodigd om een film te tonen en deze na te bespreken. Hier laten we jullie door verrassen.

Het is deze middag ook mogelijk om olijfbomen te sponsoren. Ook voor het in memoriam bos voor Margriet Teders. Ook is het winkeltje met Palestijnse producten van Propal aanwezig.

BELANGRIJK: wegens beperkte plekken, meld je aan! Laat via een mail aan  [email protected] weten dat je erbij bent, dan weten wij voor hoeveel mensen wij de zaal kunnen opbouwen en lunch kunnen klaarzetten.

Graag tot de 3e van maart!
Carolien en May - organisatoren Plant-een-Olijfboom-dag
& het bestuur van Plant een Olijfboom

PeO dag.jpg