Dorpsbewoners Ras Karkar aangevallen en gearresteerd terwijl land werd vernield

Ras Karkar 4.jpg

Op dinsdag 28 augustus zijn vijf Palestijnen gewond geraakt en drie anderen opgepakt door Israëlische soldaten. Dit vond plaats in Ras Karkar, een dorp in het district van Ramallah.

Ras Karkar 3.jpg

Israëlische kolonisten bestormden het dorpje Ras Karkar met bulldozers en begonnen de olijfgaarden van de Palestijnen te vernielen. Dorpsbewoners probeerden hen te stoppen, maar werden door Israëlische soldaten tegengehouden. Een van de boeren confronteerde een Israëlische soldaat terwijl zijn land verwoest werd: “Waar is het recht? Dit is niet het recht. Dit is het recht voor jou, maar niet voor mij”

Where is the law? This is not law. This is law for you, but not for me. This is my land.
— Palestijnse dorpsbewoner van Ras Karkar
Ras Karkar 5.jpg

Met geweld hebben de Israëlische troepen de bewoners verwijderd totdat de Israëlische bulldozers het Palestijnse land hadden vernield. De Israëlische soldaten achtervolgden de dorpsbewoners met traangas en geluidsbommen.

Fotojournalist Bahaa Nasr wordt hardhandig gearresteerd door het Israëlische leger

Verschillende bronnen voegden hieraan toe dat de Israëlische soldaten daarbij ook drie Palestijnen hebben opgepakt en meerdere bewoners hebben aangevallen. Vijf Palestijnen zijn hierdoor gewond geraakt. Fotojournalist Bahaa Nasr, die werkt voor het Wafa News Agency, werd opgepakt. De journalist werd op het hoofd en lichaam geslagen, en na uren in detentie weer vrijgelaten. Ook werd er geweld gebruikt tegen leden van de Wall and Settlement Resistance Committee.

De Israëlische NGO B’Tselem verklaarde dat “het geweld en vandalisme door de Israëlische kolonisten wordt gesteund door de Israëlische autoriteiten. Soms zijn het de soldaten die het geweld gebruiken, of ze kijken toe zonder in te grijpen. De politie onderneemt zowel geen actie om de incidenten te onderzoeken of om ze te stoppen wanneer het gebeurt.’’

Bekijk een filmpje van Middle East Eye op Facebook om te zien wat er gebeurde.

Bron en beelden: Ma'an Nieuwsagentschap & Younes Arrar Facebook pagina