Henri Veldhuis symposium

Henri Veldhuis & oprichter van The Rights Forum oud-premier Dries van Agt

Zaterdag 30 maart is in Culemborg het 'Henri Veldhuis symposium' georganiseerd door The Rights Forum. Plant een Olijfboom is er ook, bij onze stand kun je informatie krijgen over reizen en het steunen van boeren met hun olijven-oogst of het planten. Ook kun je natuurlijk olijfbomen sponsoren en folders mee nemen om te verspreiden. Kom je ook? We zijn er al tijdens de inloop vanaf 10:15u!

Henri Veldhuis zette zich als predikant en strijder voor mensenrechten in het bijzonder in voor de Palestijnen. Hij overleed vorig jaar heel plots, een grote schok en groot verlies. Tijdens deze bijeenkomst zal zijn gedachtegoed geëerd worden. Er komen drie onderwerpen aan de orde:

  • De situatie van Palestijnse christenen

  • Waarom spreken de kerken zich niet meer uit voor een einde van de bezetting

  • De rol van “christelijke politiek”, met name van partijen als CDA en CU

Verschillende sprekers waaronder de Palestijnse Jonathan Kuttab. Panels, gesproken columns, poëzie, muziek en een lichte lunch met soep en broodjes. Kortom een boordevol programma waarin ruim aandacht wordt gegeven aan het thema van dit jaar 'de kerk en het streven naar rechtvaardigheid'.

Locatie: De Grote of Barbarakerk Grote Kerkstraat 4, 4101 CB Culemborg

Meer informatie en tickets via de link!

In Memoriam Henri Veldhuis op Plant een Olijfboom