22 september Palestina in Eindhoven

Op zondag 22 september 2019 organiseert Stichting Vredesburo Eindhoven het evenement “De kwestie Palestina”. Dit in het kader van de landelijke Vredesweek met als Thema ‘ vrede verbindt over grenzen’. Het evenement zal van 13.30u tot 19.30u plaatsvinden op de locatie S-Plaza, Bleekweg 1F te Eindhoven. Op het programma staan een forum met diverse sprekers, meerdere kramen ter informatie met diverse organisaties met campagnes, projecten, cultuuruitingen en uiteraard muziek en gedicht! Ook Plant een Olijfboom is er vanaf 13:30 uur bij met een stand.

De middag is niet bedoeld om vanuit het Israëlisch perspectief maar juist vanuit Palestijns perspectief de kwestie te benaderen: een invalshoek die in Nederland nauwelijks gehanteerd wordt. Aan de hand van verschillende stellingen gaan de forumleden met elkaar in debat, uiteraard komt ook de zaal uitgebreid aan bod. Bedoeling is dat de bezoekers door middel van de aangeboden en beprate informatie en verhalen de eigen kennis vergroot over dit moeilijke onderwerp.

Het evenement richt zich op informeren met verschillende verhalen, inzichten, dialoog met de diverse sprekers en mogelijk een te vormen mening daaromtrent.

Programma

Deelnemers forum: Thomas van Gool van PAX, Gerard Jonkman van The Rights Forum, Egbert Harmsen van DocP en Mensenrechtenactivist Mieke Zagt. Debatleider Hans Horsten. Het forum is van 15.00u tot 17.00u.

Muziek: Orwa Madaniah trio; Orwa Madaniah - UD; Kenan onlen - NEY flute; Murhaf a Kurdi - Singer

Gedicht: Willem Adelaar performance en Peer Smits gedichtenkraam

Culinair: Gulay en Isyan!! (80 gratis maaltijden, vrijwillige bijdrage naar behoefte en stichting)

Kramen

1. Palestijnse Gemeenschap

2. Verkoop Palestijnse producten (non-food) van centrum Al Quds

3. Verkoop Palestijnse producten (food) van centrum Al Quds

4. Weeskinderen project van Stichting Israa (is als Foster Parents, maar dan in Gaza)

5. Stichting Run4 met campagne Run4Palestine

6. Vereniging Palestijnse Jongeren

7. Dichterskraam Peer Smits, performance Willem Adelaar

8. Constance werkgroep Eindhoven Kobane

9. DocP

10. Plant een Olijfboom

Organisator

Stichting Vredesburo Eindhoven is een onafhankelijk informatie- en documentatiecentrum dat zich richt op de problematiek van oorlog en vrede. Zij bestaan al meer dan 30 jaar. Voor meer informatie kijk op de website!

Overzicht

“De kwestie Palestina”
Zondag 22 september
13.30u tot 19.30u
Locatie: S-Plaza, Bleekweg 1F te Eindhoven

Event op Facebook

De weg naar S-Plaza