Het leven in Palestina - Abed Rachman en Wafa

Veel Palestijnen willen hun verhaal delen met mensen in de rest van de wereld. Het is alleen voor velen geen optie om naar ons toe te komen. Daarom heeft Plant een Olijfboom verhalen verzameld die je alleen maar hoeft te lezen. En door de verhalen verder te delen help je meer aandacht te vragen voor het voortdurende onrecht. In deze blog het verhaal van Abed Rachman en Wafa uit Far'ata.

Ramadan wensen uit Palestina

Wanneer je in Palestina bent, krijg je vaak het verzoek "deel ons verhaal met de mensen in jouw land". Plant een Olijfboom denkt dat Palestijnen het beste zelf hun verhaal met jullie kunnen delen. Daarom vroegen wij aan een aantal Palestijnse boeren en de coördinator van de Olijfbomencampagne in Palestina om een videoboodschap voor de ramadan voor jullie te maken.

 

Je bent er geweest

Vrijdag 3 juni ben ik er geweest. In Culemborg wel te verstaan en tegelijkertijd ook weer een beetje in Palestina. De beelden van de korte film "Stolen Children, Stolen Lives" kwamen hard bij me binnen. De gedichten uit het boekje "Je bent er geweest" van Arie de Bruin (auteur) en Len Munnik (illustrator) werden door de schrijver zo pakkend voorgedragen, dat zij mij grepen en mijn herinneringen levendig terug sleurden naar Palestina. Ik zag de gezichten van de kinderen die ik daar ken voorbij flitsen, hun worstelingen, hun angsten.