Palestijnse Landdagreis 28 maart - 5 april 2017

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door To Be There in Palestina.

Landdag is een jaarlijkse herdenking van de moorden die plaatsvonden in 1976 in Sakhnin, een Palestijns dorp in noord-Israël. Op deze dag werden zes Palestijnse mannen en vrouwen gedood en raakten ongeveer 100 Palestijnen gewond tijdens een protest tegen landconfiscaties door Israël van Palestijns land van families uit Sakhnin en het nabijgelegen Arrabba.

Tijdens deze reis werken we samen met Palestijnse families op hun land en planten olijfbomen om hen te steunen in hun strijd om op hun land te blijven. We leren meer over landrechten en de politieke situatie door het maken van excursies en het bijwonen van lezingen.

Voorlopig programma

28 maart: aankomst en welkom
29 maart: introductie tour Bethlehem
30 maart: olijfbomen aanplanten en lezing
31 maart: vrije dag (we helpen graag met het invullen van het programma. Die dag is de Palestijnse marathon waar je je ook voor kunt voor inschrijven).
1 april: bezoek aan de stad Hebron
2 april: bezoek aan Jeruzalem
3 april: bezoek aan Nablus
4 april: optioneel een wandeltocht in Battir (UNESCO werelderfgoed) door de Makhrour vallei naar Beit Jalla (alternatief programma voor hen die niet willen wandelen)
5 april: afscheid en vertrek

Wij verblijven in Beit Sahour, een christelijk dorp bij Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook de avonden gezellig door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 1.000 dollar. Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer of thuis bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket. 

Voor vragen, aanmelden of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de informatieve bijeenkomsten die wij in Nederland organiseren neem je per email contact op via [email protected] of via onderstaand contactformulier.

 
In verband met de locatie van de voorbereidende reisbijeenkomst. Woont iedereen in Amsterdam dan plannen we het niet in Utrecht.