Palestijnse Landdagreis eind maart 2020 (ntb)

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door To Be There in Palestina.

Landdag is een jaarlijkse herdenking van de moorden die plaatsvonden in 1976 in Sakhnin, een Palestijns dorp in noord-Israël. Op deze dag werden zes Palestijnse mannen en vrouwen gedood en raakten ongeveer 100 Palestijnen gewond tijdens een protest tegen landconfiscaties door Israël van Palestijns land van families uit Sakhnin en het nabijgelegen Arrabba.

Tijdens deze reis werken we samen met Palestijnse families op hun land en planten olijfbomen om hen te steunen in hun strijd om op hun land te blijven. We leren meer over landrechten en de politieke situatie door het maken van excursies en het bijwonen van lezingen.

VoorBeeld programma 2019

Zaterdag: aankomst en welkom

Zondag: introductie tour Bethlehem, waarbij we de Geboortekerk bezoeken, meer zien van de Muur, Israelische nederzettingen, Bypass wegen, en Palestijnse vluchtelingenkampen

Maandag: vandaag, 30 maart, is de Palestijnse Landdag. We gaan olijfbomen aanplanten met een Palestijnse familie.

Dinsdag: bezoek aan Jeruzalem en het etnisch gezuiverde dorpje Lifta

Woensdag: een bezoek aan het dorpje van de Tamimi familie, Nabi Saleh, waar geweldloos verzet onderdeel is van het dagelijks leven. Daarna bezoeken we in Ramallah de grafplaats van Arafat en het Arafat museum.

Donderdag: een reisje naar de Jordaanvallei en Jericho - de oudste continue bewoonde stad in de wereld

Vrijdag: bezoek aan Nablus, in het noorden van de Westoever, waar we verschillende middenstanders bezoeken waaronder een kleine zeepfabriek. Ook eten we Kuneffe, een bekende zoetigheid waar Nablus bekend om staat.

Zaterdag: bezoek aan de stad Hebron, waar de bezetting duidelijk voel- en zichtbaar is. Ook brengen we een bezoek aan de Ibrahimi moskee en de glasfabriek

Zondag: afscheid en vertrek

In middagen en avonden kun je verschillende lezingen bijwonen.

Let op! Het programma kan door omstandigheden iets worden aangepast.

 

Wij verblijven in Beit Sahour, een christelijk dorp bij Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook de avonden gezellig door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 1.000 dollar. Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer of thuis bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket. 

Voor vragen, aanmelden of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de informatieve bijeenkomsten die wij in Nederland organiseren neem je per email contact op via [email protected] of via onderstaand contactformulier.

 
In verband met de locatie van de voorbereidende reisbijeenkomst. Woont iedereen in Amsterdam dan plannen we het niet in Utrecht.