Plant een Olijfboom-dag 2019

Zondag 7 juli 2019 is het zover, de Plant een Olijfboom-dag 2019. Een exclusieve dag voor onze vrijwilligers, teruggekomen reizigers en de goede bekenden van Plant een Olijfboom. We zullen focussen op toerusting en community. Lydia de Leeuw, Maarten Jan Hijmans en Kristel Letschert gaan ons daarbij helpen. Lees verderop meer over deze sprekers.

Naast toerusting zal er deze middag ook de tijd zijn om bij te kletsen, en te genieten van lekkere hapjes en drankjes in een heerlijke tuin. Als je nog niet hebt laten weten dat je erbij bent, meld je dan snel aan zodat we genoeg hapjes kunnen laten bereiden door onze Palestijnse in-house chef!

Als er iemand is waarvan je denkt ‘die moet erbij zijn’, meld ze gerust aan als introducé! Om 12:30u inloop is de inloop & om 18:00u zijn we klaar. De middag vindt plaats in het EMMA Centrum, Cremerstraat 245 in Utrecht.

Helemaal onderaan vind je nogmaals de vragenlijst. Zo hopen we te horen waar jullie behoefte aan hebben binnen het thema: “Palestina op de kaart” - betekenisvol over Palestina en de Palestijnen delen. En kun je vast je input geven en in de stemming komen! We hopen van je te horen :)

Ben jij erbij?

 

Sprekers

Lydia.jpg

Lydia de Leeuw

Lydia de Leeuw is de inspirator van deze middag. Zij heeft jarenlange ervaring met Palestina. In Nablus & Gaza gewoond, werkzaam voor SOMO en actief voor stichting Kifaia. Zij is zelfs zo doorgedrongen dat Israël haar als gevaar ziet en haar daarom de toegang tot Palestina ontzegt.

 
DSCF9998.jpg

Maarten Jan Hijmans

Maarten Jan Hijmans is journalist en blogger van een van Nederlands bekendste blogs over Palestina “Abu Pessoptimist”. Tijdens de Plant een Olijfboom-dag zal Maarten Jan ons een inkijkje laten nemen in hoe je nou een goed stuk schrijft, wat mensen niet alleen aanspreekt maar ook feitelijk informeert.

 
Kristel.jpg

Kristel letschert

Last but not least is Kristel Letschert. Kristel woont al jaren in Palestina en is lange tijd coördinator van de Olijfbomencampagne geweest (Plant een Olijfboom voordat het een stichting werd). Kristel werkt nu onder andere voor To Be There in Palestina, want om Palestina echt goed te begrijpen moet je er geweest zijn. Kristel zal ons dan ook enthousiasmeren Palestina (opnieuw) te bezoeken, en kan een update geven over het leven in Palestina op dit moment.

 
Palestina op de kaart - betekenisvol over Palestina en de Palestijnen delen

Betekenisvol delen

Hoe krijg je Palestina onder de aandacht van het algemene publiek? Door de bomen en de boeren heeft Plant een Olijfboom een verhaal waar de meeste mensen voor openstaan, maar hoe zorg je ervoor dat zij daarna ermee doorgaan, dat zij bewust worden/verder denken/zelf gaan onderzoeken/mee op reis gaan?

Hoe kun je ervaringen in/met Palestina meer of anders delen met anderen. Hoe krijg je als vrijwilliger van Plant een Olijfboom betekenisvolle ontmoetingen? Hoe kunnen die betekenisvolle ontmoetingen eruit zien?

Op deze vragen hopen we een antwoord te vinden tijdens deze middag!

 

Waar heb jij behoefte aan?

Hoe we het programma verder invullen doen we graag toegespitst op jullie behoefte. Zou je daarom deze vragenlijst willen invullen?

Vragenlijst

Wat motiveert je om naar de Plant een Olijfboom-dag te komen?
Meerdere antwoorden mogelijk
Ik hoop dat er tijdens de Plant een Olijfboom-dag aandacht besteed zal worden aan:
Welke reis/wat doe je als vrijwilliger? Hoe ken je Plant een Olijfboom?
Op welke manieren heb je in het afgelopen jaar over Palestina en/of Plant een Olijfboom met anderen gedeeld?
Wat waren de reacties? Hoe verliep dat? Hoe vaak? Waar was dat? Wat werkte goed en wat niet?
Als je via deze vragenlijst aan ons doorgeeft waar je behoefte ligt kunnen we daar buiten de dag om even contact over hebben!

Op de fiets de boodschap van Plant een Olijfboom delen: de Benefiets!

Europese Palestijnse Conferentie in de Doelen te Rotterdam