Plantreis (9 - 18 februari 2019)

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze Palestijnse partners van de Joint Advocacy Initiative van de YMCA en YWCA in Palestina en de Alternative Tourism Group.

Tijdens de plantreis besteden we als vrijwilligers en waarnemers een aantal ochtenden op het land van Palestijnse boeren om samen met hen olijfbomen aan te planten. Verder maken we verschillende excursies naar o.a. Bethlehem, Jeruzalem en Hebron en bezoeken we organisaties die zich bezig houden met Palestijnse vluchtelingen en de politieke situatie in de bezette gebieden.

Wij verblijven in het dorp Beit Sahour, een christelijk dorp bij Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Kosten bedragen 750 dollar (USD) voor deelname aan het programma. Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer òf bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket.

Voor vragen of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de informatieve bijeenkomsten die wij in Nederland organiseren, neem contact op via [email protected] of via onderstaand contactformulier.

PROGRAMMA

Zaterdag 9 februari: Aankomstdag, met welkomstbijeenkomst en programma-inleiding.

Zondag 10 februari: Tour in en rondom Bethlehem. Je ziet de muur van dichtbij, bezoek aan de Geboortekerk, oude stad van Bethlehem, en we gaan naar een vluchtelingenkamp.

Maandag 11 februari: In de ochtend help je boeren olijfbomen aan te planten op hun land. In de middag een presentatie over Palestijnse vluchtelingen en het recht op terugkeer, door Badil centrum voor vluchtelingen.

Dinsdag 12 februari: Bezoek aan Oost Jeruzalem. Een gids neemt je mee door de oude stad van Jeruzalem. Na de lunch een tour om nederzettingen te bekijken en leer je meer over het beleid op afbreken van huizen en de bedoeïen-gemeenschap in Jeruzalem, begeleid door Israëlische activisten.

Woensdag 13 februari: Halve dag olijfbomen planten in het veld, lunch aansluitend. Geo-politieke presentatie over de Apartheidsmuur en landconfiscaties.

Donderdag 14 februari: Vrij in te vullen dag

Vrijdag 15 februari: Halve dag olijfbomen planten en lunch. Bezoek aan een houtwerkplaats. Bespreken van toekomstige advocacy plannen en follow-up.

Zaterdag 16 februari: Rondleiding door de oude stad van Hebron. Je ziet de nederzettingen in de stad - verdeelde gebieden - gesloten straten, en de Ibrahimi moskee, es-souq (de markt). Bezoek aan een Palestijnse glasfabriek en de Keffiyeh (Palestijnse sjaals) fabriek.

Zondag 17 februari: Halve dag olijfbomen planten, gevolgd door lunch met de boer. Evaluatiebijeenkomst, gevolgd door een avond met muziek en dans en ruimte om afscheid te nemen van begeleiders, vrijwilligers en andere reizigers.

Maandag 18 februari: Vertrekdag

Let op! Het programma kan door omstandigheden iets worden aangepast.

 

Contactformulier

Vul het formulier in als je interesse in de reis hebt of voor vragen, dan nemen we contact met je op.

In verband met de locatie van de voorbereidende reisbijeenkomst. Woont iedereen in Amsterdam dan plannen we het niet in Utrecht.