Olijfplukreis 14 - 23 oktober 2017

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze Palestijnse partners van de Joint Advocacy Initiative van de YMCA en YWCA in Palestina en de Alternative Tourism Group.

Tijdens de olijfplukreis besteden we als vrijwilligers en waarnemers een aantal ochtenden op het land van Palestijnse boeren om samen met hen olijven te plukken. Verder maken we verschillende excursies naar o.a. Bethlehem, Jeruzalem en Hebron en bezoeken we organisaties die zich bezig houden met Palestijnse vluchtelingen en de politieke situatie in de bezette gebieden.

Wij verblijven in het dorp Beit Sahour, een christelijk dorp dat grenst aan Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 700 dollar. Dit is inclusief overnachtingen (keuze uit hotel op basis van twee personen per kamer of thuis bij een gastgezin), drie maaltijden per dag, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket.

Voor vragen, aanmelden of als je een uitnodiging wilt ontvangen voor de informatieve bijeenkomst, neem je per e-mail contact op via [email protected] of via onderstaand contactformulier.

 

PROGRAMMA 2016 (Voorbeeld, programma 2017 volgt)

Zaterdag: Aankomstdag, met welkomstbijeenkomst en programma-inleiding

Zondag: Halve dag olijven plukken bij een Palestijnse boer/boerin. Na de lunch maken we een politieke tour in en rondom Bethlehem en bezoeken we een vluchtelingenkamp.

Maandag: Rondleiding door de oude stad van Hebron. Je ziet de nederzettingen in de stad - verdeelde gebieden - gesloten straten, en de Ibrahimi moskee. Bezoek aan een Palestijnse glasfabriek. Vrije tijd.

Dinsdag: In de ochtend help je boeren op hun land. In de middag een presentatie over Palestijnse vluchtelingen en het recht op terugkeer door Badil centrum voor vluchtelingen.

Woensdag: Vrij in te vullen dag.

Donderdag: Halve dag olijven plukken in het veld, lunch aansluitend. Geo-politieke presentatie over de Apartheidsmuur en landconfiscaties bij Applied Research Institute Jerusalem (ARIJ). Daarna bezoek aan een olijfpers.

Vrijdag: Hele dag olijven plukken bij een geselecteerd veld.

Zaterdag: Rondleiding door de oude stad van Jeruzalem. Lunch, gevolgd door een tour langs nederzettingen rondom Jeruzalem.

Zondag: Halve dag olijven plukken en lunch. Bespreken van toekomstige advocacy plannen en follow-up. Evaluatiebijeenkomst, gevolgd door een avond met muziek en dans.

Maandag: Vertrekdag

 

Contactformulier

Vul het formulier in als je interesse in de reis hebt of voor vragen, dan nemen we contact met je op.

In verband met de locatie van de voorbereidende reisbijeenkomst. Woont iedereen in Amsterdam dan plannen we het niet in Utrecht.