Ramadan 2017

 Foto: Haitham Khatib

Foto: Haitham Khatib

De Ramadan is op 27 mei begonnen. Plant een Olijfboom is deze maand actief aan de slag. Een groep van acht mensen, (Biculturele-) Nederlanders en Palestijnen zijn de Plant een Olijfboom ramadan-actiegroep gestart en hebben zich tot doel gesteld om 1.000 olijfbomen gesponsord te krijgen gedurende de ramadan en tijdens Eid ul-Fitr. 

Ramadan, de maand van geven, van delen. En je kunt op verschillende manieren meehelpen. Daag jezelf uit en/of geniet van een iftar. 

Zo kun je meedoen:

  1. Kom naar de Beneiftar. We organiseren een avondvullend programma over Palestina. Er is een veiling, waarvan de opbrengst voor olijfbomen en het werk van Plant een Olijfboom is. En de avond wordt afgesloten met een iftar (maaltijd na zonsondergang om het vasten te verbreken). Wij doen geen benefiet, maar een beneiftar!
  2. Neem de Olijfboom Challenge aan, verzamel in dertig dagen dertig gesponsorde olijfbomen in je omgeving én, voor de echte uitdagers: daag anderen uit via een filmpje op social media.
  3. Nodig ons uit om tijdens een iftar bij jouw organisatie, moskee, of initiatief langs te komen. Als het lukt komen we graag iets vertellen over ons werk en Palestina. Mensen kunnen direct een olijfboom sponsoren die wordt aangeplant in hun naam in Palestina.