Je kunt een boom in Palestina in jouw naam of in naam van een vriend(in) laten planten door dit formulier in te vullen. Je sponsort een boom voor 20 euro. Meer informatie over het aanplanten van bomen en het sponsoren van bomen vind je in en onder het formulier.

Let op: wij sturen de certificaten zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen twee weken. Heb je het certificaat met spoed nodig, bestel dan een digitaal certificaat en print de A4 PDF (evt bij een copyshop). Geef in de opmerkingen aan wanneer je het certificaat uiterlijk nodig hebt, en stuur ons een e-mail.

NB: PostNL heeft aangepaste bezorgdata vanwege Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Dit kan enige vertraging opleveren.

Sponsor een olijfboom!

 
 • Wat gebeurt er wanneer ik een boom sponsor?

  In het eerstvolgende plantseizoen voor olijfbomen (december tot maart) wordt de door jou gesponsorde boom op de Westelijke Jordaanoever geplant. Op het land waar jouw boom wordt geplant wordt ook een plaquette geplaatst, met daarop jouw naam en die van andere sponsoren. Via de online database kun je de locatie van jouw boom vinden wanneer de boom is geplant, zie ook Mijn Boom.

  De Palestijnse coördinator van de JAI bekijkt samen met landbouwdeskundigen waar de bomen geplant zullen worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om te irrigeren. Ook wordt er gekeken of het land geregistreerd staat op naam van een Palestijnse boer en welke grond potentieel bedreigd wordt met confiscatie en of die afgewend kan worden door aanplant van olijfbomen. De kans bestaat dat de bomen vernield zullen worden door het Israëlische leger of joodse kolonisten. Dit is al een aantal keren voorgekomen. Sponsors worden hiervan op de hoogte gebracht en aangemoedigd om hier tegen te protesteren bij de Israëlische en Nederlandse autoriteiten.

 • Waar wordt mijn 20 euro aan besteed?

  Het sponsoren van een boom kost 20 euro. Daarvan wordt niet alleen een jong boompje gekocht, maar ook materiaal om het te beschermen en irrigeren. Verder worden er transport- en kantoorkosten van betaald. De sponsor ontvangt een certificaat met zijn of haar naam of de naam van de persoon aan wie de boom cadeau wordt gedaan. Bij de boom worden op een plaquette de namen van de sponsors vermeld.

  Plant een Olijfboom besteedt een deel van het geld aan bewustwordingswerk in Nederland. Wij organiseren activiteiten gericht op het geven van voorlichting over de situatie van de Palestijnen. Plant een Olijfboom heeft geen winstoogmerk. Al het geld wordt ingezet om de missie van Plant een Olijfboom te bewerkstelligen.

 • Meer info over bestellen

  Je ontvangt van ons een digitaal certificaat van sponsoring, met de naam van de sponsor. Geef dus duidelijk door welke naam op het certificaat mag. Wil je graag een papieren certificaat, maak dan 2,50 euro extra over en geef ook je postadres door.

  Let op: wij proberen de certificaten zo snel mogelijk te versturen, maar houden een richtlijn aan van maximaal twee weken. Wil je het certificaat met spoed ontvangen, stuur ons dan altijd een e-mail.

  Geef je de boom cadeau dan krijgt de ontvanger een bijlage bij het certificaat waarin staat wie de gever is. Je kunt het certificaat natuurlijk ook naar je eigen adres laten opsturen om het vervolgens zelf te overhandigen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een incasso machtiging af te geven voor het sponsoren van een olijfboom. Dit heeft te maken met wetgeving in de bankwereld. Je kunt via deze website betalen met iDeal (Nederland), Mister Cash (België) en Credit Card.

 • Per bank bestellen

  Het is ook mogelijk om het bedrag zelf over te maken naar onze bankrekening. Vul dan ook bovenstaand sponsorformulier in zodat wij jouw informatie ontvangen. Schrijf bij de opmerkingen "betaling per bank" en druk op verstuur. Dan wordt je doorgestuurd naar online betalen, maar dat kun je dan afbreken.

  IBAN: NL53 TRIO 0198335857
  T.n.v.: St Plant een Olijfboom
  BIC code (voor betalingen vanuit het buitenland): TRIONL2U

 

KOM IN ACTIE

Wil je meer doen?
Zelf bomen planten, olijven plukken, vrijwilliger worden of iets organiseren voor Plant een Olijfboom?
Graag!

Help mee →

WORD Donateur

Plant een Olijfboom is een onafhankelijke stichting. Door donaties kunnen we bewustwordingswerk doen en de strijd van Palestijnse boeren tegen onrecht ondersteunen.

 Doneer nu →