Je kunt een boom in Palestina in jouw naam of in naam van een vriend(in) laten planten door dit formulier in te vullen. Je sponsort een boom voor 20 euro. Meer informatie over het aanplanten van bomen en het sponsoren van bomen vind je in en onder het formulier.

Digitale certificaten ontvang je binnen een paar minuten automatisch in je mailbox! Je kunt het op mooi papier (laten) afdrukken (A4 formaat) en cadeau geven. Bestel alleen een digitaal certificaat en druk het zelf af, als je ons extra wilt helpen!

Papieren certificaten sturen wij zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen twee weken. Heb je het certificaat met spoed nodig, bestel dan een digitaal certificaat.

Zie onderaan de pagina voorbeelden van digitale en papieren certifcaten.

Sponsor een olijfboom!

 
 • Wat gebeurt er wanneer ik een boom sponsor?

  In het eerstvolgende plantseizoen voor olijfbomen (december tot maart) wordt de door jou gesponsorde boom op de Westelijke Jordaanoever geplant. Op het land waar jouw boom wordt geplant wordt ook een plaquette geplaatst, met daarop jouw naam en die van andere sponsoren. Via de online database kun je de locatie van jouw boom vinden wanneer de boom is geplant, zie ook Mijn Boom.

  De Palestijnse coördinator van de Olive Tree Campaign bekijkt samen met landbouwdeskundigen waar de bomen geplant zullen worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om te irrigeren. Ook wordt er gekeken of het land geregistreerd staat op naam van een Palestijnse boer en welke grond potentieel bedreigd wordt met confiscatie en of die afgewend kan worden door aanplant van olijfbomen. De kans bestaat dat de bomen vernield zullen worden door het Israëlische leger of Joodse kolonisten. Dit gebeurt echter niet vaak. Het lijkt erop dat velden met gesponsorde olijfbomen erop meer met rust gelaten worden. Mocht jouw gesponsorde olijfboom onverhoopt toch vernield zijn dan word je per mail op de hoogte gebracht. Sponsors worden dan aangemoedigd om hier tegen te protesteren bij de Israëlische en Nederlandse autoriteiten.

 • Waar wordt mijn 20 euro aan besteed?

  Het sponsoren van een boom kost 20 euro. Daarvan wordt niet alleen een jong boompje gekocht, maar ook materiaal om het te beschermen. Verder worden er transport- en kantoorkosten van betaald. Bij de olijfgaarden worden plaquettes met de namen van de sponsors geplaatst. Er worden foto's gemaakt en informatie over de boeren verzameld. Sponsoren kunnen deze informatie terug vinden in een online database (in de zomer na het plantseizoen). De sponsor ontvangt een certificaat met zijn of haar naam of de naam van de persoon aan wie de boom cadeau wordt gedaan.

  Plant een Olijfboom besteedt een deel van het geld aan bewustwordingswerk in Nederland. Wij organiseren activiteiten gericht op het geven van voorlichting over de situatie van de Palestijnen. Plant een Olijfboom heeft geen winstoogmerk. Al het geld wordt ingezet om de doelen van Plant een Olijfboom te bewerkstelligen.

 • Meer info over bestellen

  Je ontvangt van ons een digitaal certificaat van sponsoring, met de naam van de sponsor. Geef dus duidelijk door welke naam op het certificaat mag. Wil je graag een papieren certificaat, dan wordt er € 3,50 extra toegevoegd wanneer je wilt betalen.

  Iedereen ontvangt binnen 10 minuten na sponsoren een mail met een digitaal certificaat. Kijk ook in de spam-folder als je niets hebt ontvangen. Let op: wij proberen de papieren certificaten zo snel mogelijk te versturen, maar houden een richtlijn aan van maximaal twee weken. Heb je het certificaat met spoed nodig bestel dan een digitaal certificaat, en druk de A4 af op mooi papier of laat het doen bij een copyshop.

  Je kunt via deze website betalen met iDeal (Nederland), Mister Cash (België) en Credit Card. Lukt het niet om te betalen, stuur dan een mail naar [email protected] en dan sturen wij jou een betaallink.

 • Per bank bestellen

  Het is ook mogelijk om het bedrag zelf over te maken naar onze bankrekening. Schrijf bij de overmaking jouw mailadres zodat we contact op kunnen nemen. Mail ons ook zelf om door te geven dat je per bank hebt gesponsord en om de gegevens voor de boom door te geven: [email protected]

  IBAN: NL53 TRIO 0198335857
  T.n.v.: St Plant een Olijfboom
  BIC code (voor betalingen vanuit het buitenland): TRIONL2U

Digitaal certificaat

Digitaal certificaat

Papieren certificaat

Papieren certificaat

 

KOM IN ACTIE

Wil je meer doen?
Zelf bomen planten, olijven plukken, vrijwilliger worden of iets organiseren voor Plant een Olijfboom?
Graag!

Help mee →

WORD Donateur

Plant een Olijfboom is een onafhankelijke stichting. Door donaties kunnen we bewustwordingswerk doen en de strijd van Palestijnse boeren tegen onrecht ondersteunen.

 Doneer nu →