Sinds 2004 zijn meer dan 20.000 olijfbomen gesponsord door mensen uit Nederland

"Houd hoop levend - Plant een olijfboom!" is een internationale campagne van de YMCA Oost-Jeruzalem en de YWCA Palestina om door het planten van olijfbomen samen met Palestijnse boeren de hoop op een goede toekomst levend te houden. In Nederland vraagt Stichting Plant een Olijfboom aandacht voor deze campagne, en ondersteunt deze door bewustwordingswerk, sponsoren van bomen en begeleiden van reizen naar Palestina.

Bekijk dit filmpje om binnen 10 minuten een goede indruk te krijgen van het werk van Plant een Olijfboom.

waar wij voor staan

Visie

Een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël met gelijkwaardigheid voor alle burgers, inclusief Palestijnse vluchtelingen.

Missie

Ondersteunen van Palestijnse boeren door het vergroten van bewustwording over de situatie in Palestina en het tonen van solidariteit door het sponsoren van olijfbomen.

Doelen

Om onze visie en missie te bereiken, zetten we in op:

  • Solidariteit met de Palestijnse boeren
  • Voorlichting/bewustwording over de situatie van de Palestijnen
  • Een goed functionerende organisatie

TERUGBLIK

In 2001 werd in Palestina de campagne "Houd hoop levend - Plant een olijfboom!" gestart. In 2004 sloegen Cordaid, ICCO, PAX en de Nederlandse YMCA en YWCA de handen ineen om in Nederland bekendheid te geven aan deze campagne. In 2015 is de stichting Plant een Olijfboom opgericht, om als zelfstandige organisatie verder te bouwen op de successen van de afgelopen tien jaar.