Mijn Boom

Waar is mijn boom geplant?

Je hebt één of meerdere bomen gesponsord. De bomen worden geplant van december tot maart. Dan is de grond het beste voor de jonge boompjes. Heb je na december een boom gesponsord? Dan wordt jouw boom het volgende plantseizoen aangeplant.

Je kunt via de database zien waar en bij welke boer de boom is aangeplant. De Palestijnse initiatiefnemers van de olijfboomactie hebben deze database ontwikkeld. Zo kunnen sponsoren achterhalen waar hun boom is geplant.

Onze partner verwerkt alle namen en bomen in de online database ná het planten van de bomen (tenzij je hebt aangegeven je naam niet op de plaquette en in de database te laten vermelden). Deze worden rond de zomer online gezet. Daarvan geven wij een bericht via onze nieuwsbrief en Facebook.

Hoe zoek je?

De database is Engelstalig. Vul in het online zoekformulier bij 'Name' (een deel van) de naam waarmee de boom werd gesponsord in en kies bij 'Country' voor Netherlands. Verder vul je niets in. Klik op 'Submit search form' en je kunt dan niet alleen de locatie van de boom maar ook de naam van de boer vinden.

Ook foto’s bekijken

Sinds kort is het ook mogelijk om foto’s van de velden en de plaquette met je naam te bekijken. In ieder geval alle sponsoren die in 2017 hebben geplant kunnen dit zien, maar soms ook van de jaren ervoor.

Je kunt de foto’s vinden door op het icoontje te klikken welke staat voor de naam van de boer, in de kolom met “Farmer Name”.

database.png

Je ziet dan een sattelietkaartje met hetzelfde (pin drop) icoontje.

database 2.png

Klik op het rode icoontje. Dan zie je een (aantal) foto(’s) van het land en de plaquette waar jouw boom in de grond staat. Je leest daar ook meestal een stukje over de omstandigheden en de achtergrond van de boer. Om de foto’s goed te zien, kun je ze door met de rechtermuisknop te klikken de foto downloaden.

plaquette vrijwilligers 2.jpg
donateurs peo.jpg
Alea Mohammad Ghazal is a 37 years old farmer and housewife with 5 family members, who has a piece of 2.5 dunums (1 dunum = 1000 m2) of land at Um Zaitoun area in Kisan village east of the Bethlehem area. An Israeli settlers bypass road was constructed 80 meters away from her land. In 1999, Israeli settlers uprooted 200 olive trees from her land. In 2018, the Olive Tree Campaign supported Alea and her family with 50 sponsored olive trees to help them maintain their land.
 

Kun je jouw boom niet vinden?

Lukt het niet om jouw boom of bomen te vinden, stuur ons dan een mail zodat wij het voor je uit kunnen zoeken: [email protected].

Let op! De boom is vanaf de zomer van het jaar nadat je sponsorde te vinden. Hierboven leggen we uit waarom dat is.