Film suggesties

Wanneer je meer wilt leren over het leven van de Palestijnen, kun je het beste mee gaan met een van de reizen. Maar voor het zover is, of wie dat nu niet kan, hebben we een aantal films geselecteerd die online gratis te bekijken zijn.

Ramadan wensen van Palestijnse boeren

Muhanad, Fatima en Hamad over het belang van olijfbomen voor hen als Palestijnen en wensen iedereen een fijne Ramadan.

 

Wanneer je in Palestina bent, krijg je vaak het verzoek "deel ons verhaal met de mensen in jouw land". Plant een Olijfboom denkt dat Palestijnen het beste zelf hun verhaal met jullie kunnen delen. Daarom vroegen wij aan een aantal Palestijnse boeren en de coördinator van de Olijfbomencampagne in Palestina om een videoboodschap voor de ramadan met jullie te delen.

 

Ik ben niet bang voor de soldaten

Soldaten die met traangas naar je gooien, je elke dag in de gaten houden en zelfs je huis binnenstormen en je broer meenemen...

Yazan heeft het meegemaakt. Hij woont in een Palestijns vluchtelingenkamp, met een grote muur eromheen en bewakingstorens. Yazan wil het zo graag anders maar hoe? De Israëlische soldaten bij de Muur luisteren niet naar de kinderen. Maar kíjken doen ze misschien wél... Samen met zijn vrienden maakt Yazan een poster met daarop zijn verhaal. Ze willen hem ophangen op de gevaarlijkste plek van het kamp. Bij de soldaten. Gaan ze daarin slagen?

Film van: Rinske Bosch voor Mensjesrechten, IKON
Taal: Arabisch
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 20 minuten

 

In de Schaduw van de Zon

In 2007 reisde Ali B met United Civilians for Peace naar Palestina. Ali zag met eigen ogen hoe het écht is om daar te leven, vooral voor de kinderen.

In de schaduw van de zon laat zien hoe het leven doorgaat, ondanks het geweld, de Muur en de bezetting. Een film voor iedereen die verder wil kijken dan het dagelijkse nieuws en die net als Ali B wil zien hoe het leven is, in de schaduw van de zon.

Film van: Jasper Faber voor United Civilians for Peace
Taal: Nederlands, soms Arabisch of Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 34 minuten

 

Israeli Palestinian conflict explained: an animated introduction to Israel and Palestine

Een korte introductie over de bezetting van Palestina door Israël. Hoe begon het, wat zijn de gevolgen, en wat kun je doen? Helder uitgelegd en in beeld gebracht met animatie.

Film van: Jewish Voice for Peace
Taal: Engels
Ondertiteling: geen
Duur: 6,5 minuten

 

5 Broken Cameras

Een Palestijnse boer die filmmaker werd. Emad Burnat filmt de demonstraties van zijn dorp Bil’in tegen de bouw van de muur en nederzettingen op het land van het dorp. Indrukwekkend en a must see!

Film van: Emad Burnat & Guy Davidi
Taal: Arabisch
Ondertiteling: Engels
Duur: 82 minuten

 

Eye on Palestine

Een heftige, indringende film waarin Palestijnse fotograaf Ahmad Mesleh uit Nil’in gevolgd wordt. Het ‘gewone’ leven van Palestijnen wordt in beeld gebracht, evenals demonstraties waarin Palestijnen samen met activisten demonstreren tegen de bezetting.

NB: tijdens de reizen van onze partners wordt niet deelgenomen aan demonstraties.

Film van: Moha Mugha
Taal: Arabisch
Ondertiteling: Engels
Duur: 16 minuten

 

Laat je horen!

We vinden het belangrijk te weten wat jij denkt. Heb jij een van deze films gekeken en wil je ons dat laten weten? Mail ons dan: [email protected].