Jongerenreis: Journey for Justice (27 juli - 4 augustus 2019)

Deze reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door onze Palestijnse partners van de Joint Advocacy Initiative van de YMCA en YWCA in Palestina en de Alternative Tourism Group.

Journey for Justice is een programma speciaal voor jongeren. De officiele leeftijdsgrens is van 17 tot en met 25 jaar. Maar ook mensen tot en met 30 jaar kunnen zich aanmelden.

Tijdens Journey for Justice ontmoeten jongeren uit de hele wereld Palestijnse jongeren en elkaar. Je reist door de Westelijke Jordaanoever en ziet de effecten van de Israelische bezetting op het dagelijks leven van Palestijnen. Je bezoekt verschillende plaatsen zoals Bethlehem, Jeruzalem, Jericho, Hebron, Ramallah en Nabi Saleh. Je helpt boeren op het land. Je bezoekt een universiteit en krijgt presentaties van organisaties die zich bezig houden met Palestijnse vluchtelingen, gevangenen en de politieke situatie in de bezette gebieden. Zie onderaan het voorlopige programma.

Je verblijft in het dorp Beit Sahour, een christelijk dorp dat grenst aan Bethlehem. In Beit Sahour en Bethlehem zijn verschillende cafés en restaurants om ook gezellige avonden door te kunnen brengen.

Het is een internationaal gezelschap, de voertaal is Engels.

Deelnemen aan het programma kost 750 dollar (USD). Dit is inclusief vervoer van en naar het vliegveld, overnachtingen in een hostel, drie maaltijden per dag, tours, vervoer en begeleiding. Dit is exclusief het vliegticket.

Voor vragen of aanmelden neem je per email contact op via [email protected] of via het contactformulier.

Voorlopig programma 2019

Zaterdag 27 juli: Aankomstdag

Zondag 28 juli: Inleiding YMCA, YWCA en JAI. Tour in en rondom Bethlehem: bezoek aan de Geboortekerk en de markt in Bethlehem.

Maandag 29 juli: Lezing Kairos Palestina Initiative (initiatief van christelijke Palestijnen). Ontmoet studenten van de Bethlehem Universiteit. In de middag gaan we naar de muur en de nederzettingen rondom Bethlehem evenals in beslag genomen grond.

Dinsdag 30 juli: Ramallah: presentatie over de BDS campagne door het Nationaal Comité. Bezoek aan het graf van Arafat. Vrije tijd in Ramallah. Bezoek aan Nabi Saleh (volksverzet en waar Ahed Tamimi en haar familie wonen), daar wordt geluncht. In de avond wordt een film vertoond.

Woensdag 31 juli: Vroeg in de ochtend naar het Bethlehem-Jeruzalem checkpoint, je loopt dan mee naar de andere kant. Rondleiding door de oude stad van Jeruzalem (al-Aqsamoskee, Koepelmoskee, Grafkerk). Rondleiding met ICAHD /AIC.

Donderdag 1 augustus: Presentatie over de situatie door TIPH (Tijdelijke Internationale Aanwezigheid Hebron), gevolgd door een rondleiding door de oude stad van Hebron. Je ziet de nederzettingen in de stad - verdeelde gebieden - gesloten straten, en de Ibrahimi moskee. Lunch in de oude stad. Bezoek aan de glas- en Palestijnse sjaal fabrieken.

Vrijdag 2 augustus: In de ochtend help je boeren op hun land. In de middag een presentatie over Palestijnse vluchtelingen en het recht op terugkeer door Badil centrum voor vluchtelingen. Ontmoet vluchtelingen en een rondleiding in een vluchtelingenkamp. Folklore Culturele uitvoering.

Zaterdag 3 augustus: Jericho: Bezoek aan de Doopplaats en de Jordaan (rivier), YWCA center in Jericho (presentatie over het werk en activiteiten, ontmoeting met cliënten, lunch), bewandel de Berg der Verzoeking en bezoek het klooster, Boom van Zacheüs, Tell es-Sultan en de 10.000 jaar oude stad van Jericho. Vrije tijd in het centrum van Jericho. Afscheidsdiner.

Zondag 4 augustus: Vertrekdag

Let op! Het programma kan door omstandigheden iets worden aangepast.

 

Vul het formulier in als je interesse in de reis hebt of voor vragen, dan nemen we contact met je op.

In verband met de locatie van de voorbereidende reisbijeenkomst. Woont iedereen in Amsterdam dan plannen we het niet in Utrecht.