May vertelde en 10 olijfbomen werden gesponsord

May vertelt over Plant een Olijfboom

May vertelt over Plant een Olijfboom

Op 29 mei bezocht May de CiMENA Iftar in Rotterdam en vertelde daar over Plant een Olijfboom. Er werd samen een film gekeken, gegeten en veel gepraat. Bezoekers kregen ook de kans een olijfboom te sponsoren.

Het evenement werd georganiseerd door CiMENA. CiMENA is een filmclub voor films en documentaires uit de MENA-regio: het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De avond begon met de vertoning van de film Le grand voyage. De film ging over een vader en zoon die met de auto op reis gaan naar Mekka, met als uitgangspunt dat iedere moslim-man één keer in zijn leven op bedevaart naar Mekka moet zijn gegaan. Het was prachtige film over de relatie tussen ouder en kind, volwassenwording en religie.

May 5.jpg

Na de film nam May het woord. Ze vertelde de aanwezigen, voornamelijk jongeren, over Plant een Olijfboom. May wenste het publiek een gezegende Ramadan, en vertelde hoe mensen deze Ramadan iets konden doen voor een ander, namelijk door een olijfboom te laten aanplanten in Palestina. Veel mensen zijn deze maand op zoek naar een goed doel om te steunen, waardoor veel mensen open stonden voor May’s verhaal over Plant een Olijfboom. Via May was er die avond de gelegenheid om ter plekke een olijfboom te sponsoren. Veel mensen waren nog niet bekend met Plant een Olijfboom, maar er werden veel vragen gesteld. Men was benieuwd naar hoe het precies werkte: hoe kon je een Palestijnse boer helpen door een olijfboom te planten en wat hoe verzet je je hierbij ook tegen de kolonisatie van het Palestijnse land? Het publiek was erg enthousiast, een van de aanwezige sponsorde later op de avond een olijfboom en vertelde:

Ik kende Plant een Olijfboom nog niet, maar vind het een geweldig initiatief. Ik heb vaak een gevoel van machteloosheid, maar hierbij echt het gevoel dat ik wat kan betekenen voor Palestina.
— Bezoeker van de CiMENA iftar in Rotterdam

Daarna was het tijd voor het shared dinner : er was geen entree voor het evenement, mits je eten meebracht. Hierdoor was er een uitgebreide en heerlijke maaltijd voor iedereen. Veel mensen namen tijdens het eten de gelegenheid om op May af te stappen en meer informatie te verkrijgen over Plant een Olijfboom. Het was een inspirerende avond en uiteindelijk hebben meer dan tien mensen een olijfboom gesponsord.

May 3.jpg
May 4.jpg
May 1.jpg

Roep ook deze maand tijdens een iftar mensen op om een olijfboom te sponsoren. Zo kunnen deze Ramadan nog meer Palestijnse boeren gesteund worden. Wil je ook ergens het verhaal delen van Plant een Olijfboom? Stuur ons dan een bericht en dan sturen wij je folders toe om uit te delen.