Ramadan wensen uit Palestina

Wanneer je in Palestina bent, krijg je vaak het verzoek "deel ons verhaal met de mensen in jouw land". Plant een Olijfboom denkt dat Palestijnen het beste zelf hun verhaal met jullie kunnen delen. Daarom vroegen wij aan een aantal Palestijnse boeren en de coördinator van de Olijfbomencampagne in Palestina om een videoboodschap voor de ramadan voor jullie te maken.

Dit zijn de ramadan wensen van de familie al Hroub, Hamad, Fatima en Muhanad.

De familie al Hroub

Wadi Foukin wordt omringd door nederzettingen. De dorpelingen raken steeds meer ingesloten en hun land ligt onder druk om geconfisqueerd te worden. Olijfbomen planten is de manier om hier tegen in verzet te komen. Mustafa en Marah hebben tezamen met het hele gezin al Hroub een boodschap voor jullie.

 

Hammad

Hammad is geboren in 1945. In Nederland zou hij al lang met pensioen zijn, maar Hammad zorgt met zijn 70 jaar nog steeds hartstikke goed voor de olijfbomen op zijn land.

Dit filmpje is net voor de ramadan opgenomen. Hammad rookt tijdens de ramadan niet!

 

Fatima

Leven dichtbij een nederzetting is niet gemakkelijk. Maar Fatima maakt er het beste van. De familie verbouwt naast olijfbomen ook allerlei andere groente, fruit en kruiden. Van de fruitbomen maakt Fatima jam. Fatima is dankbaar en wil dat graag aan jullie laten weten!

 

Muhanad al Qaisy

Muhanad coördineert de Olive Tree Campaign in Palestina. Hij selecteert het land en maakt goede afspraken met de boeren over het onderhoud van het land nadat de gesposnorde olijfbomen zijn aangeplant.

 

Meer verhalen van Palestijnen

Wil jij meer verhalen uit de eerste hand horen? Ga dan met ons op reis naar Palestina. In juni is er een reis speciaal voor jongeren en in oktober is de Plukreis waarin je meehelpt de olijven te plukken en veel leert over de situatie door het bezoeken van verschillende dorpen, steden en instellingen.