Iqra - Lees!

Binnen de laatste tien dagen van de ramadan dagen valt de nacht van Laylat al-Qadr. Waarom zijn juist die dagen zo waardevol voor moslims, waar moedigen deze dagen toe aan? Lees het in het gele plaatje hieronder.

Een oproep die de wereld goed zou doen, want bedenk eens wat er zou gebeuren als we allemaal een beetje meer lezen, studeren en openstaan voor elkaar?

 
Laylat website.png
 

Waarom lees ik dit?

Plant een Olijfboom is geen religieuze stichting. Toch hechten wij eraan om af en toe te delen over religie.

In de eerste plaats zijn de mensen achter Plant een Olijfboom heel divers. Zo goed als alle geloven worden vertegenwoordigd binnen het bestuur, de vrijwilligers, de sponsors, kortom de Plant een Olijfboom community. En juist dat vinden we zo mooi en belangrijk. Om in een wereld van verdeeldheid elkaar als mensen te kunnen vinden, en op te staan voor het goede, voor rechtvaardigheid. Er is geen geloof dat daar iets tegen heeft, sterker nog, binnen ieder geloof en in ieder mens zit iets dat daartoe oproept en naar hunkert. We hopen dat jij je daar ook in kan vinden, en dat we samen met jou mogen (blijven) strijden voor rechtvaardigheid, hoop en een vrij Palestina.

In de tweede plaats zijn voor alle monotheïstische geloven vele Heilige plaatsen te vinden in Palestina. En zijn de levens van Palestijnen verwoven met geloof. Alleen al deze week weer waren bijvoorbeeld veel scholen dicht en mensen vrij vanwege het vieren van Orthodox Pasen. Het grootste deel van de Palestijnen is moslim en voor hen is deze maand ramadan de belangrijkste maand van het jaar. Palestijnse christenen en moslims delen het leven, en ook de religieuze feesten. Zo zijn er Palestijnse christenen die moslims wakker maken in de ochtenden om te eten voor zonsopgang bijvoorbeeld. Binnen bijna alle religies staan waarden als liefde, verbinding, hoop en rechtvaardigheid centraal. Wij onderstrepen deze waarden, en zetten ons er graag samen met iedereen voor in om daar meer van te hebben, in Palestina, en tegelijkertijd ook in onze directe omgeving.