De ramadan - een bijzondere maand

De Rotskoepel achter de olijfboom

De Rotskoepel achter de olijfboom

De maand ramadan is weer aangebroken. De komende maand zullen moslims van over de hele wereld van zonsopgang tot zonsondergang zaken laten staan die het vasten verbreken. Daarbij is deze maand een terugkerende periode van bezinning en wordt er extra stilgestaan bij wat belangrijk is in het leven en het geloof. Op deze manier krijgen lichaam en ziel letterlijk een figuurlijk een reiniging.

In dit artikel lees je over onze plannen, een speciaal ramadan certificaat, meer doen door kennis te delen over Palestina & reguliere handgeschreven certificaten.

Belangrijke thema’s

Er zijn vele thema’s van belang gedurende de ramadan. Plant een Olijfboom heeft de afgelopen periode gevraagd wat belangrijke thema’s zijn voor mensen in onze community. Veel van deze thema’s zijn dag in dag uit enorm relevant voor Palestijnen die leven onder bezetting. Daarom laten wij de komende periode iedere week een ander thema aan bod komen, welke zowel tijdens de ramadan als in Palestina belangrijk zijn, of eigenlijk gewoon voor ons allemaal als mensen! Je ziet bijvoorbeeld filmpjes waarin Palestijnen ons laten zien wat een bepaald thema voor hen betekent, en filmpjes waarin speciale gasten uit Nederland interessante overdenkingen delen.

Speciaal Ramadan-certificaat

Je kunt natuurlijk ook de hele maand olijfbomen sponsoren. Nieuw dit jaar is een speciaal ramadan certificaat met een hadith, welke je via onderstaande pagina kunt sponsoren. Samen met copyshop Print en Bind is het mogelijk om gemakkelijk, snel en met 20 procent korting de certificaten af te drukken. Zo kan iedereen ervoor zorgen op tijd een bijzonder Eid cadeau in huis te hebben. Er zijn steeds weer andere gezinnen die gesteund worden met de bomen, dus om ook dit jaar opnieuw een olijfboom cadeau te geven, blijft van onschatbare waarde.

 

Deel over Palestina

Het is ook mogelijk om onze folder te downloaden en af te drukken. Op die manier verspreid je meteen bewustwording over Palestina en weten de mensen wie je een olijfboom cadeau doet dat de boom niet alleen de waarde van het planten heeft, maar ook de waarde van solidariteit en steun aan Palestijns geweldloos verzet. Wil je veel folders verspreiden, dan kun je die ook aanvragen.

 

Handgeschreven papieren certificaten

Certificaten+stapel.jpg

Natuurlijk is het ook tijdens de ramadan mogelijk om handgeschreven reguliere papieren certificaten te bestellen. In voorgaande jaren hebben we gemerkt dat hier heel veel gebruik van werd gemaakt, zoveel dat het toch niet haalbaar bleek om alles handgeschreven te verzenden voor Eid al-Fitr/Ramazan Bayramı/Suikerfeest. We denken dat we alles dat uiterlijk op 30 april besteld is, op 12 mei kunnen laten bezorgen. Maar afhankelijk van hoe het loopt tijdens de maand, kan die bestel-deadline wat eerder of later worden.

Onze ramadan wens

We wensen iedereen een bijzondere maand ramadan. Ramadan Mubarak! Hayırlı ramazanlar! Gezegende ramadan! We hopen deze maand met jullie & Palestina verbonden te mogen zijn.