Verbreek jouw vasten met Palestijnse dadels

 
Dadels.jpeg

Dadels horen bij de ramadan. Je verbreekt je vasten waarschijnlijk het liefst met dadels die op een verantwoorde manier en met respect voor mensenrechten zijn geteeld. Dat kan met de Medjoul dadels van Palestijnse boeren! Het is vaak nogal een zoektocht naar deze dadels. Veel dadels afkomstig uit illegale Israëlische nederzettingen, van gestolen Palestijns land op de Westelijke Jordaanoever, zetten niet duidelijk op de dozen waar ze vandaan komen. Daarom helpt Plant een Olijfboom je ieder jaar de Palestijnse dadels te vinden. Wil jij weten waar jij eerlijke dadels zonder nare bijsmaak kan kopen? Lees dan verder.

Mohamed haalt containers vol dadels

Mohamed tijdens de Paltrade beurs

Mohamed tijdens de Paltrade beurs

Mohamed ontmoette anderhalf jaar geleden op de Paltrade beurs diverse Palestijnse ondernemers, waaronder Mohsin van Palestine Gardens. Dit heeft tot een samenwerking geleid welke zijn vruchten afwerpt, want Mohamed importeert nu voor het tweede jaar de echte Palestijnse dadels naar Nederland!

Je bestelt de dadels makkelijk online in dozen van 2 en 5 kilo. Daarmee zit jij de hele maand ramadan goed, of beter gezegd het hele jaar door. Deze dadels zijn van de nieuwe oogst, welke door Palestijnse boeren in Jericho handgeplukt zijn en door Palestijnse arbeiders in Palestina zijn ingepakt. Deze Medjoul-dadels zijn de pronkstukken van Palestine Gardens, en speciaal gesorteerd en verpakt om iedereen te laten genieten van een overheerlijke smaak. Ze zijn niet alleen geweldig lekker, je steunt hiermee ook de Palestijnse economie, werkgelegenheid en standvastigheid.

medjool-dates.jpg

Bestellen

Wil jij deze (h)eerlijke fairtrade Medjoul dadels nog vóór de ramadan in huis hebben? Bestellen kan vanaf nu bij Mohamed via dadelskopen.nl of door hem een WhatsApp-berichtje te sturen via +31 6 8248 2825.

OOK ABDERRAHIM verkoopt weer DADELS UIT PALESTINA

Vanaf 31 maart kun je Palestijnse dadels bestellen via de website www.palestijnsedadels.nl van Abderrahim Bouna. Dat is twee weken voor de ramadan en dan zijn de Palestijnse dadels van het merk Hasad, net als vorig jaar, weer volop beschikbaar.

Help met verkooppuntenlijst Palestijnse dadels

Respecteert jouw dadel mensenrechten 2020.jpeg

Jaarlijks maakt Plant een Olijfboom een lijst met online en fysieke verkooppunten van Palestijnse dadels in Nederland en België. Ieder jaar verandert die lijst, met name komen er steeds meer winkels bij die Palestijnse dadels verkopen. Om de lijst ook dit jaar compleet te maken vragen we jouw hulp. Ook als je adresjes weet van andere in Palestina geproduceerde producten zoals olijfolie, zeep, za’atar, dan horen we graag van je. Via onderstaand formulier kun je alle verkooppunten van Palestijnse producten met ons delen, ook als je ze zelf verkoopt natuurlijk!

 

jouw winkels met palestijnse producten