Thema : Liefdadigheid

Will you free my Palestine 2.jpeg

In deze derde themaweek delen we over liefdadigheid. Belangrijk in het leven en de ramadan geeft aanleiding om extra stil te staan bij het geven van liefdadigheid. Liefdadigheid is ook erg belangrijk voor Palestijnen, zeker niet alleen om te ontvangen, maar vooral ook om te geven.

Ongekende gastvrijheid en het willen delen van alles, mocht ik keer op keer weer ervaren tijdens bezoeken aan Palestina. Het ging zelfs zover dat nieuwe tandenborstels en pyjama’s al klaarlagen zodat ik niet meer naar huis zou hoeven. Iedere maaltijd werd met veel liefde en aandacht bereid en gegeven. De lijst van wat mij is onvoorwaardelijk is gegeven (waarbij alleen ‘nee’ zeggen geen optie was), is te lang om op te noemen. Maar vooral deelden ze hun harten en blijven deze vriendschappen ondanks afstand, bezetting en onrecht altijd bestaan.
— Esther van Plant een Olijfboom

Deze week vertelt de Palestijnse boerin Huda uit het al-Khader over hoe liefdadigheid een belangrijke plek heeft in haar leven.

Een van de vele Palestijnse maaltijden gegeven met liefde

Een van de vele Palestijnse maaltijden gegeven met liefde

Mohamed Abdulahi van Mohamed’s Mening vertelt deze week over waarom het juist belangrijk is om Palestina te steunen, en waarom iedereen Palestina moet bezoeken zodra het weer kan.

Geef jij deze week jouw liefdadigheid aan Palestijnen? Zodat zij kunnen beschermen wat gewoon al van hun is? Zodat zij weten dat zij niet alleen staan in hun strijd? En zodat hun leven net ietsje makkelijker kan worden? Sponsor olijfbomen, geef de liefdadigheid van bomen planten door aan de mensen die jij lief hebt. En volg, deel, en like alle berichten op Instagram en Facebook, want delen van bewustwording over de Palestijnse situatie is ook een vorm van liefdadigheid!

 
Gelukkige mensen zijn niet vrijgeviger maar vrijgevige mensen zijn gelukkiger.

Liefdadigheid is goed voor je

Liefdadigheid is niet alleen goed voor de ontvanger, het is ook goed en gezond voor de gever. Zo bleek uit een onderzoek van professor Tobler van de Zwitserse Universität Zürich. Regelmatig vrijblijvend iets doen voor of geven aan een ander maakt mensen gelukkiger.