Thema 2: Standvastigheid

In deze tweede themaweek gaan we delen over standvastigheid. Een belangrijk thema welke onderdeel is geworden van de Palestijnse identiteit, en een eigenschap die verder ontwikkelt wordt tijdens de ramadan.

Standvastigheid is tijdens de ramadan nodig om bepaalde persoonlijke behoeftes te onderdrukken. Voor Palestijnen is standvastigheid juist nodig in hun strijd tegen onderdrukking en bezetting.
— Fikria van Plant een Olijfboom
‘Ik blijf hier!’ zingt een Palestijns jongetje

‘Ik blijf hier!’ zingt een Palestijns jongetje

Deze week vertelt de Palestijnse boer Abu Feras uit Jeba’a over hoe zijn veld twee keer is vernield, maar hij toch standvastig blijft. En Ali Houri Alkhattab deelt over zijn ervaringen met standvastige Palestijnen die hij tijdens zijn reizen in Palestina heeft ontmoet.

Ondanks de bezetting en onderdrukking blijven Palestijnen standvastig in hun strijd om rechtvaardigheid. Deze standvastigheid heet 'sumud' in Palestina. Wij hopen samen met jullie boeren in hun sumud te sterken door hen te voorzien van gesponsorde olijfbomen, waarmee zij hun land beschermen als teken van geweldloos verzet en hoop.

Help jij deze week ook de Palestijnen in hun standvastigheid en door het planten van olijfbomen met concreet verzet? Volg, deel, en like alle berichten op Instagram en Facebook! En roep iedereen op olijfbomen te laten planten in Palestina!