Standvastigheid die inspireert - Ali Houri

Ali Houri - Broeder Alkhattab, bezocht Palestina meerdere malen en begeleid sinds 2019 groepen jongeren die tijd door willen brengen in Palestina en bij Masjid Al Aqsa. Hij vertelt in dit filmpje onder andere over bijzondere Palestijnen die hij tegen is gekomen tijdens zijn reizen, dusdanig bijzonder dat het Palestijnse volk een inspiratie voor hem is.

Ali Houri & Emad - Abu Khadija

Ali Houri & Emad - Abu Khadija

Standvastigheid is een synoniem voor het Palestijnse volk.
— Ali Houri

Lees meer onder het filmpje.

 
Ali+Houri+1.jpg

Een olijfboom voor..

Door het planten van zaadjes in de harten van mensen hoopt Ali deze of de volgende generaties te laten genieten van de vruchten ervan. Als dank aan de vorige generatie laat hij daarom een olijfboom aanplanten namens ‘De Marokkaanse vaders’ die met standvastigheid een strijd hebben gevoerd in de hoop op een betere toekomst voor de volgende generaties.

 

Zelf zien en horen

Plant een Olijfboom brengt verhalen van Palestijnen én over bezet Palestina onder de aandacht. Toch vinden we zelf Palestina bezoeken de beste manier om de situatie beter te begrijpen. Daarom moedigen wij iedereen aan om naar Palestina te reizen. Uiteindelijk kunnen Palestijnen toch het beste zelf hun land laten zien en hun verhaal vertellen. Het maakt ons niet uit met welke organisatie je gaat, als je maar gaat! Dat kan trouwens ook zelfstandig natuurlijk.

Wij helpen mensen op weg die deel willen nemen aan de gevarieerde reizen van onze partners in Palestina, waarbij je de boeren helpt met planten of oogsten, en op andere dagen steden en organisaties bezoekt. Maar je kunt ook gaan met een reis die wellicht meer religieus georiënteerd is, zoals bijvoorbeeld een reis met Ali Houri, maar die ook aandacht besteed aan het laten zien van de Palestijnse realiteit onder bezetting. Want als je er toch bent, kan je maar beter zelf zien en horen wat daar gaande is.

Wij helpen je in ieder geval graag op weg! Ahlan wa sahlan (welkom) zodra corona het weer toelaat.