12 mei herdenkingsprotest in Haarlem op Moederdag en Dag van de Verpleging

Mouna Laroussi met dochters tijdens herdenkingsprotest Utrecht. Foto: Photonyx

Meer dan 15.000 kinderen zijn dood. Duizenden moeders droegen hun kinderen in hun baarmoeder en veel te vroeg droegen zij hen naar hun graf. Duizenden moeders leven zelf niet meer. Hun kinderen achterlatend. Of wellicht kwamen moeder, kind en het hele gezin samen om. Want in Gaza zijn hele gezinnen uit het gemeenteregister geschrapt. Zij zijn genocidaal van het leven beroofd door Israëlische bombardementen, sluipschutters, tanks of uithongering.

Foto: Sooph Photography

Op 12 mei willen wij dit ongekende aantal kinderen zichtbaar maken. Op de Grote Markt in Haarlem worden voor alle kinderen schoenen neergezet en hun namen worden gelezen. Hierin trekken we samen op met Breed Platform Palestina Haarlem.

Iedereen is tussen 11 uur en 16 uur welkom om een bloem te leggen bij de schoenen. Een tekening. Een knuffel. Of zelfs een zelfgemaakt moederdagcadeau, want deze kinderen hadden heel graag hun liefdevolle moeders een cadeau willen geven. Maar dat kan niet meer..

Foto: Sooph Photography

Deze dag is ook de Dag van de Verpleging. Artsen voor Gaza nemen deel aan het herdenkingsprotest, en vragen aandacht voor hun vermoorde collega’s. Door zorgverleners te vermoorden tijdens hun werk of in hun huizen en door ziekenhuizen te verwoesten, hebben Palestijnse kinderen en hun families minder of geen toegang tot adequate zorg. Dit zorgt ervoor dat nog meer Palestijnse kinderen dood gaan.

Om de kinderen te eren herdenken we hen. Willen we hen echt eren dan staan we ook op, en komen we in actie. Zodat het aantal vermoorde kinderen niet verder stijgt, en Palestijnse kinderen en hun ouders in vrijheid, veiligheid, met rechten en gelijkwaardigheid kunnen leven.

Wil je meehelpen dan kan dat ook! Meld je aan via deze link:

 

Jennifer Ewbank tijdens herdenkingsprotest in Utrecht. Foto: Oh Beautiful World

Berber van der Woude tijdens herdenkingsprotest in Utrecht. Foto: Photonyx