Help jij ons een handje? Schrijf voor Palestina!

Kaligrafisten gezocht Jip.jpeg
 

Ieder jaar worden er meer olijfbomen gesponsord. Afgelopen jaar maar liefst 20.730! En ieder jaar worden er ook meer papieren certificaten besteld, in 2020 waren dat er wel 6.156. Daarom zoeken we handletteraars en kalligrafisten die ons certificaten-team (vanuit je eigen huis in Nederland) willen versterken. Ben jij of ken jij? We horen graag van je!

Meet the team

Iedere sponsor ontvangt een certificaat van sponsoring, voor zichzelf of om cadeau te geven. Digitaal ontvang je altijd gratis binnen 10 minuten in de mail. Tegen betaling bestel je ook een papieren certificaat die je dan binnen drie weken krijgt thuisgestuurd.

Deze worden handgeschreven door de vrijwilligers van het certificaten-team: Fadoua, Jip, Mohamed & Safaa in Nederland, en Karin in België. De schrijvers worden ondersteund door Rita in België, en Anissa, Harrie, Fikria & Esther in Nederland.

Alle vrijwilligers hebben naast het schrijven ook een baan of een studie, gezinnen of andere activiteiten. Vandaar dat de verzendtermijn al drie weken kan duren. Maar met de soms honderden aanvragen per week, zijn wat extra handen erg welkom (lees heel hard nodig!).

De motivatie van Jip

Jip.jpg

Jip sloot zich als vrijwilliger aan bij het certificaten-team van Plant en Olijfboom. Om zo meer voor het vreedzame verzet van Palestijnen te kunnen betekenen.

“Ik wilde iets doen voor de Palestijnen en kwam zo in het certificaten-team van Plant een Olijfboom terecht, ik wilde alles wel oppakken, en het bleek dat mijn passie voor schrijven binnen Plant een Olijfboom goed in te zetten was.”

Jip kreeg een bijzondere verbinding met de olijfboom vanwege ervaringen in Libanon in een Palestijns vluchtelingenkamp. Jip was daar vanwege een onderzoek naar de rol van bomen in de publieke ruimte. Ook maakten de verhalen van een Palestijnse vriend indruk.

De olijfboom verbindt, fysiek door het aanplanten en de ruimte die de boom inneemt, maar ook mentaal door de belofte van hoop voor de toekomst. Ik vind het mooi dat het schrijven van certificaten en het planten van bomen dat voor mensen kan doen.
— Jip

Bestel digitaal

Een digitaal certificaat, zelf afgedrukt, ingelijst en mooi verpakt door een sponsor.

Omdat de druk op ons team van vrijwilligers momenteel zo groot is, helpt het ook om de certificaten juist alleen digitaal te bestellen. Je kunt ze dan zelf bij een printshop af laten drukken op dik papier en cadeau geven. Mocht je dan de folder die we anders meesturen missen, dan kun je altijd een stapeltje folders aanvragen. En meteen wat extra om in jouw omgeving te verspreiden, zodat nog meer mensen horen over het belang van het planten van olijfbomen!

Schrijf ons!

Dansen de letters rond in jouw gedachten, wil je deze graag op papier tot uitdrukking brengen én wil je hiermee iets voor de Palestijnen betekenen? Neem dan via onderstaand contactformulier contact met ons op.

 
6.156 certificaten gingen in 2020 de deur uit!

6.156 certificaten gingen in 2020 de deur uit!