Plant een Olijfboom bij ‘Vroeg!’ op Radio 1

Vanmorgen ging de wekker van Esther om 3:50u. Merel Wielaert van NPO Radio 1 had haar als directeur van Plant een Olijfboom uitgenodigd voor het programma ‘Vroeg!’. Het werd een gesprek over de afgelopen maanden, ontwikkelingen op de Westoever en hoe Esther betrokken is geraakt bij Palestina en wat haar vrienden, collega’s en familie ter plaatse vertellen over wat zij meemaken tijdens deze genocide en etnische zuivering. En natuurlijk over wat wij kunnen doen! Luister het terug in de podcast.

Een waardevolle reactie

Na een uitzending komen er vaak reacties. Een zo’n reactie wil ik graag met jullie delen. Het raakt me altijd wanneer mensen de moeite nemen om te laten weten dat ze het gehoord hebben en hoe ze het vonden. Deze vind ik bijzonder, en een geluid dat ook gehoord moet worden.

“Ik was verheugt om van uw bestaan te horen. Als een geboren en getogen Israeli voel ik mij al een tijdje al een Duitser tijdens de Hitler regime. Omdat Hebreews mijn moedertaal is hoor en weet ik hoe diep de racistisch en facisme in de Israëlische cultuur is geworteld (I have BEEN there!). Inmiddels ben overtuigd Anti-zionist geworden en zie ik hoe partijdig in het westen over "het conflict" bericht en vraag ik mij af of ze op NOS bang zijn of gewoon racistisch.

Mijn hoop dat K. Harris het beleid van Jenocid Jo zal veranderen of bijstellen smelt als de sneeuw voor de zon, om maar niet te spreken over de Duitse regering die de volgende genocide op haar naam wil toevoegen en de gebruikelijk lafhartige politiek van onze regering en Parlement(!)

Ik steun jullie daarom van harte en zal vaak een donatie doen al zal deze beperkt zijn door mijn financiële situatie. Was goed over u te horen.”